Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Μετά την ψήφιση των μέτρων έρχεται και ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης

To Στίγμα: Ενεργή συμμετοχή στην Κυβέρνηση και των τριών;
Την επόμενη ημέρα αφορούσαν οι επαφές του Α. Σαμαρά με τους E. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη την Κυριακή καθώς η πλειοψηφία- έστω οριακή -ψήφισης του πολυνομοσχεδίου είναι μάλλον δεδομένη. Ο πρωθυπουργός επιθυμεί και το περιέγραψε στους συνομιλητές του ως επείγον ,ο κυβερνητικός συνασπισμός να βγει με το έναν ή τον άλλο τρόπο ενωμένος από την κοινοβουλευτική δοκιμασία αυτής της εβδομάδος. Έτσι θεωρείται επιτακτικής ανάγκης η ψήφιση του προϋπολογισμού να πάρει μορφή ψήφου εμπιστοσύνης με συσπειρωμένες και τις 162 ψήφους του κυβερνητικού συνασπισμού κάτι που εγγυήθηκε ο Φ. Κουβέλης. Ο Ευαγ. Βενιζέλος μίλησε για 1 ή 2 οριακές διαρροές που όμως δεν θεωρούνται πρόβλημα.

Παράλληλα όμως ο πρωθυπουργός έθεσε «σε μια κατ αρχήν συζήτηση» και το θέμα ενός ανασχηματισμού με στόχο την δημιουργία ενός κυβερνητικού σχήματος στο οποίο θα μετέχουν ενεργά όλοι οι κυβερνητικοί εταίροι αποδεικνύοντας εμπράκτως την στήριξη του σχήματος.

Αν και οι πληροφορίες για την στάση των Φ. Κουβέλη και Ε. Βενιζέλου είναι ελάχιστες, το βέβαιο είναι ότι αν ο Α. Σαμαράς επιμείνει δύσκολα θα αρνηθούν να στηρίξουν και επί του πρακτέου την κυβέρνηση.

Άλλωστε όπως φαίνεται τα δύσκολα αρχίζουν μετά την ψήφιση των μέτρων, όταν αυτά θα πρέπει να εφαρμοστούν, βάρος που δεν μπορεί και μάλλον δεν θέλει να επωμιστεί ο ένας κυβερνητικός εταίρος όσο συσπειρωμένος και ισχυρός αν εμφανίζεται.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: