Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Αναδιατάσσεται το πολιτικό σκηνικό: Τα σενάρια…

To Στίγμα: Μετά το χάος .... χάος;
Το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης βρίσκεται υπό κατάρρευση και τελικός νικητής θα αποδειχθεί αυτός που έχει κατανοήσει καλύτερα τη δυναμική των εξελίξεων οπότε όταν καταλαγιάσει η αναταραχή συνεπεία της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης, θα βρίσκεται σε θέση να σταθεί πάλι στα πόδια του… Στο ΠΑΣΟΚ η «αιμορραγία» δείχνει να μην μπορεί να σταματήσει, ενώ από μόνη της η εικόνα που μεταδίδεται από τα ΜΜΕ αρκεί για να αποθαρρύνει ακόμα και τους τελευταίους «πιστούς πελάτες», όσοι δεν έφυγαν για να βρουν καταφύγιο στον ΣΥΡΙΖΑ έχοντας «εμπνευστεί» από την κρατικοδίαιτη ρητορική και διατηρώντας κάποιες τελευταίες ελπίδες ότι αν μη τι άλλο θα περισωθούν τα «μεγαλεία του παρελθόντος». Το ποιος θα τους πληρώσει προφανώς δεν τους απασχολεί αυτή τη στιγμή αφού ισχύει το «ας διασωθούμε πρώτα και βλέπουμε».
Εν ολίγοις, το Δημόσιο θα προχωράει στη αφαίμαξη των πολιτών σε μηνιαία βάση για να συντηρεί μια αντιπαραγωγική δομή, ασχέτως μεγέθους και ανακοινώνοντας κάθε μήνα ότι η χώρα εξακολουθεί να παρουσιάζει έλλειμμα. Όσοι αρνούνται να δουν την πραγματικότητα, το μόνο που κατορθώνουν είναι να κερδίζουν χρόνο, χωρίς όμως νόημα, αφού… το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον»…
Ο ΣΥΡΙΖΑ περιμένει το συνέδριο του Δεκεμβρίου που θα ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς ανάμεσα στις συνιστώσες, μπας και αποφασίσουν εάν είναι ή όχι έτοιμοι για να κυβερνήσουν. Με το γνωστό στιλάκι, ο πρώην συνδικαλιστής του ΟΤΕ Δημήτρης Στρατούλης αποφαινόταν το πρωί ότι όλα είναι έτοιμα και μόλις ανέβουν στην κυβέρνηση θα καταργήσουν το Μνημόνιο (λες και αν το καταργήσουν οι δανειστές θα σταματήσουν να απαιτούν!!!) χωρίς φυσικά να εξηγεί πως θα ισοσκελίσουν το προϋπολογισμό και θα αντιμετωπίσουν τις ελλείψεις ακόμα και σε στοιχειώδη – βασικά προϊόντα που ήδη έχουν αρχίσει να γίνονται αισθητές στην αγορά.
Λίγο αργότερα ερχόταν… η «Αριστερά της Αριστεράς» (!) στο πρόσωπο του Παναγιώτη Λαφαζάνη να πει με κατηγορηματικό τόνο «όχι, δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε»! Η τρέλα σε όλο της το μεγαλείο. Η Χρυσή Αυγή και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καιροφυλακτούν να επωφεληθούν από τα διαλυτικά φαινόμενα που παρουσιάζει το πολιτικό σύστημα και η Νέα Δημοκρατία, επιδεικνύει… «στρατηγική ψυχραιμία»!
Στη Νέα Δημοκρατία μέχρι στιγμής καταφέρνουν λίγο καλύτερα από τους υπόλοιπους να «μαζέψουν τα πρόβατα στο μαντρί», ωστόσο, το… παθιασμένο φλερτ του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και μερικών ακόμα για τη σύσταση ενός νέου «φιλο-ευρωπαϊκού» κόμματος αντιμετωπίζεται με τρομερή καχυποψία, αφού τοπικοί «οπλαρχηγοί» της Νέας Δημοκρατίας αισθάνονται ότι θα αντιμετωπίσουν τον ανταγωνισμό των πρώην ΠΑΣΟΚων και πανικοβάλλονται! Η πλήρης αποσάθρωση του συστήματος τη στιγμή που η χώρα κρέμεται σε μια κλωστή.
Για να πούμε όμως και μια «καλή κουβέντα» για τη Δημοκρατική Αριστερά (ΔΗΜΑΡ), οι αθεόφοβοι, μέσω του Δημήτρη Χατζησωκράτη (θεωρείται και από τους πιο σοβαρούς), είπαν ότι στυλώνουν τα πόδια για να ενισχύσουν τη διαπραγματευτική θέση της χώρας, χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι με το που το είπαν απλώς ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ αυτή τη στρατηγική!
Αφού όλοι τους είναι «για τα σίδερα» που λέει και ο σοφός (όχι στις πολιτικές επιλογές του απ’ ότι φάνηκε τις τελευταίες δεκαετίες) λαός, στο μόνο που μπορούμε να ελπίζουμε είναι ότι οι επιπτώσεις για όλους, «φίλους και εχθρούς», σε περίπτωση ελληνικής χρεοκοπίας μετά από κυβερνητική κατάρρευση, θα κινητοποιήσει τους Ευρωπαίους μπας και αντιληφθούν το αδιέξοδο της συνεχούς προβολής νέων απαιτήσεων, ενώ η ύφεση θα απαιτεί συνεχώς νέα μέτρα τα οποία δεν θα αποδίδουν διότι απλώς θα αναζητούνται λεφτά που δεν υπάρχουν!
Με απλά λόγια, ζούμε το θέατρο του παραλόγου. Την ίδια στιγμή το «πουλόβερ» ξηλώνεται διαρκώς και σύντομα θα φανεί ότι «ο βασιλιάς είναι γυμνός». Το τι θα ακολουθήσει στη χώρα δεν θέλουμε καν να το σκεπτόμαστε, διότι αφού την αφήσαμε στα χέρια τόσων φαιδρών και ανεπαρκών ακόμη και για τα στοιχειώδη προσώπων, το μέλλον, τουλάχιστον μεσοπρόθεσμα, δεν μπορεί να είναι όχι ρόδινο, αλλά ούτε καν ανεκτό…
Τι κόμματα θα μας προκύψουν την επόμενη μέρα ουδείς γνωρίζει. Για να πετύχουν όμως, αυτό που απαιτείται είναι να απαλλαγούν από τους ΚΗΦΗΝΕΣ συμπολίτες μας που έχουν μάθει να παρεπιδημούν τα κομματικά γραφεία και να προσπαθήσουν να κυβερνήσουν τον τόπο, διότι η αναρχία που επικρατεί θα φέρει ανεξέλεγκτες καταστάσεις στους δρόμους… και προφανώς δεν μιλάμε για διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες, αλλά συγκρούσεις και αίμα. Κι όποιος κατάλαβε έχει καλώς. Δυστυχώς, η πλειοψηφία από εμάς πρέπει να βιώσει καταστάσεις για να αντιληφθεί. Το πρόβλημα είναι όμως ότι στη συνέχεια ψέγουμε όλους τους υπόλοιπους εκτός από τον εαυτό μας. Αυτό είναι καταστρεπτικό διότι διαιωνίζει την παθογένεια. Τελεία και παύλα.

Πηγή:http://www.defence-point.gr/news/?p=61951

Δεν υπάρχουν σχόλια: