Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Α.Τσίπρας: «Κανείς επενδυτής δεν θα έρθει στην Ελλάδα»

Το Στίγμα: Ανωριμότητα με ... ονοματεπώνυμο.
Με αυτή την δήλωση κλειδί έδωσε το στίγμα της πολιτικής του μέχρις ότου και εάν ανέλθει στην εξουσία ο Α. Τσίπρας στη συνέντευξη του στην  γερμανική εφημερίδα DIE ZEIT όπου διατύπωσε τις αντιρρήσεις του για την οικονομική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση.
Και ενώ ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει κάθε δικαίωμα να εκφράζει τις θέσεις του αναφορικά με την οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται και να αναπτύσσει τις δικές του θέσεις για το τι πρέπει να γίνει, δεν έχει κανένα δικαίωμα να καταστρέφει με τις δηλώσεις τις προσπάθειες παραγόντων που προσπαθούν να φέρουν στην Ελλάδα επενδύσεις και να μειώσουν την ανεργία για την οποία όπως λέει ο Α. Τσίπρας τον απασχολεί πολύ.
Όταν η ανεργία έχει φτάσει στο 25% με ποιά μικροκομματική λογική ο Α. Τσίπρας δυσφημεί την χώρα. Πως μπορεί για ένα τόσο λεπτό θέμα να κάνει με ελαφρά την καρδία τέτοιες δηλώσεις.
Πως μπορεί ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης να δηλώνει σε γερμανική εφημερίδα ότι, «Κανένας σοβαρός επενδυτής δε θα δαπανήσει τα χρήματά του, όταν ξέρει  ότι ο χρόνος αυτής της κυβέρνησης, που το αποφάσισε αυτό τελειώνει. Μια τόσο καταστροφική πολιτική θα μπορούσε ίσως να πραγματοποιηθεί σε μια αφρικανική χώρα, όχι στην Ευρώπη,  με το νομικό της πολιτισμό. Θα έπρεπε να καταργηθεί το Σύνταγμα και το Κοινοβούλιο».
Γνωρίζει άραγε ο Α. Τσίπρας τι σημαίνει να είναι κάποιος άνεργός και να αναζητά με αγωνία εργασία για να μπορέσει να ταΐσει την οικογένεια του.
Γνωρίζει ο Α. Τσίπρας ότι από αυτή και μόνο την δήλωση του ορισμένοι ξένοι επενδυτές με μεγαλύτερο «δείκτη» σοβαρότητας από το Α. Τσίπρα πιθανόν να ξαναεξετάσουν την απόφαση τους να επενδύσουν στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να μην δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.
Μήπως θα έπρεπε στον ΣΥΡΙΖΑ να ξεχωρίσουν  το μικροκομματικό τους συμφέρον από το εθνικό συμφέρον.
Μήπως τελικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης είπε την μισή αλήθεια για το κόμμα του δηλώνοντας πρόσφατα ότι δεν είναι έτοιμο να κυβερνήσει, διότι όπως φαίνεται από την επικίνδυνα επιπόλαιη δήλωση του Α. Τσίπρα στην συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα DIE ZEIT ίσως τελικά και ο αρχηγός της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ να μην είναι έτοιμος πολιτικά να κυβερνήσει.  

Πηγή:Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr          

Δεν υπάρχουν σχόλια: