Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2012

Κρίσιμη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ

Το Στίγμα: Ήταν το κλίμα στραβό ...
Σε κατάσταση ανοιχτής ανταρσίας βρίσκεται πλέον η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, η στάση της οποίας κλυδωνίζει και τον κυβερνητικό συνασπισμό. Ξεκινά σε λίγο η έκακτη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, καθώς τα χρονικά όρια για την έγκριση των μέτρων είναι ασφυκτικά. Ο κ. Βενιζέλος βρέθηκε προ δυσάρεστης έκπληξης, όταν 17 βουλευτές του κόμματος αψήφησαν την γραμμή του κόμματος στην ψηφοφορία του νόμου για τις αποκρατικοποιήσεις και μιας τροπολογίας για την ένταξη «ευγενών ταμείων» στον ΕΟΠΥΥ.
Την γραμμή χάραξε ο κ. Π. Κουκουλόπουλος ο οποίος δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει «παρών» στο άρθρο 4 του νομοσχεδίου και κατά στην τροπολογία του ΕΟΠΥΥ. Οι κ. Δ. Κρεμαστινός, Μιχ. Χρυσοχοΐδης, Κ. Σκανδαλίδης, Μ. Μπόλαρης, Συμ. Κεδίκογλου, Γ. Ντόλιος, Μιχ. Κασσής,
Άντζελα Γκερέκου, Θ. Μωραΐτης, Π. Δήμας, Θ. Παραστατίδης, Λ. Γρηγοράκος, Θεοδώρα Τζάκρη, Μ. Μπόλαρης, Ι. Δριβελέγκας, Κ. Τριαντάφυλλος και Χατζή Οσμάν Αχμέτ.
Εξ’ αυτών, οι πλέον σοβαρές διαφοροποιήσεις είναι αυτές των κ. Κασσή, Παραστατίδη, Τζάκρη, Μπόλαρη, Σκανδαλίδη, Δριβελέγκα, Τριαντάφυλλου, Μωραΐτη και Χατζη Οσμάν, διότι αφορούν την ουσία του νόμου για τις αποκρατικοποιήσεις για τον οποίο ο κ. Βενιζέλος (ο οποίος σημειωτέον απείχε χθες από την ψηφοφορία, βλέποντας το διαμορφούμενο αποτέλεσμα) είχε αποσπάσει μια διαφορετική διατύπωση επί στρατηγικών επενδύσεων από τον κ. Ι. Στουρνάρα.

Πηγή:http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_31/10/2012_468061

Δεν υπάρχουν σχόλια: