Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Πάγκαλος: «Ο κ. Τσίπρας είναι συγκυριακό "προϊόν". Είναι γελοίο άτομο»

Το Στίγμα: Ουδέν σχόλιο.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή», ο Θεόδωρος Πάγκαλος εμφανίζεται εντυπωσιασμένος από την εικόνα του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ενώ χαρακτηρίζει «γελοίο» τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. Η μόνη διέξοδος είναι η στήριξη στην κυβέρνηση και στον Αντώνη Σαμαρά, τονίζει το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος χαρακτηρίζει «έκπληξη» την εικόνα που έχει παρουσιάσει ο πρωθυπουργός, εξηγώντας: «Και για λόγους πολιτικής προέλευσης και με βάση τι είχε προηγηθεί, πίστευα ότι θα δυσκολευθεί πολύ να διαμορφώσει ένα συναινετικό κλίμα των κομμάτων που τον στηρίζουν. Μέχρι στιγμής ωστόσο δημιουργεί ελάχιστες αφορμές για κριτική. Με βάση λοιπόν το έργο που βλέπω ως τώρα, θα έλεγα "όλοι μαζί με τον Σαμαρά, διότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος"».

Ο πρώην υπουργός τονίζει ότι είναι απαραίτητο να γίνουν ριζικές αλλαγές, ώστε να μην γίνει η χωρα το πειραματόζωο της Ευρώπης. «Εμείς δεν εφαρμόσαμε ποτέ όσα μας ζητήθηκαν, γιατί είμαστε ανίκανοι και γιατί συνεχίζει να υπάρχει το φαυλοκρατικό πελατειακό κράτος. Μπορούμε να απολύσουμε μερικές δεκάδες χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους; Να κλείσουμε τους άχρηστους οργανισμούς; Να απελευθερώσουμε τα κλειστά επαγγέλματα, αδιαφορώντας για τις πιέσεις των συντεχνιών;» διερωτάται.

Δηλώνει μάλιστα απαισιόδοξος για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ: «Τα πράγματα είναι σαφώς χειρότερα απ' ό,τι στις εκλογές. Η επιρροή του είναι μικρότερη, τα στελέχη του έχουν χάσει το μπούσουλα, ενώ ακούω από παντού ότι πόρτες του κόμματος είναι κλειστές. Πρώτη φορά ζω στο ΠΑΣΟΚ το δόγμα "όποιος δεν είναι με τον αρχηγό μας, είναι εναντίον μας"». Και γι' αυτό είμαι πολύ απαισιόδοξος».

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος θεωρεί εσφαλμένους τους χειρισμούς του Γιώργου Παπακωνσταντίνου για την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ, ενώ τονίζει ότι ο ίδιος δεν είχε ενημερωθεί για την ύπαρξή της ούτε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ακόμη, επιτίθεται για μια ακόμα φορά στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα: «Ο κ. Τσίπρας είναι συγκυριακό "προϊόν". Είναι γελοίο άτομο. Εκφράζει μια συμμαχία αναρχικών και νεοκομμουνιστών και μια μερίδα του εκλογικού σώματος, η οποία είναι αγανακτισμένη, γιατί έχει χάσει ένα μέρος από τα κεκτημένα της. Τέτοια κόμματα δεν μπορούν να μακροημερεύσουν, όπως και το αντίστοιχο του γραφικού κ. Καμμένου».


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: