Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Η Χρυσή Αυγή μπερδεύει την όψη με την... κόψη!

Παρά την... πατριωτική έξαρση έψαλαν με λάθη τον εθνικό ύμνο στα Τρίκαλα
Το Στίγμα: Μάλλον τελείωσαν ελληνικό .... σχολείο.
Εθνικό ύμνο δική της... κοπής ψέλνει η Χρυσή Αυγή, με τους βουλευτές και τους οπαδούς της να μην μπορούν να ξεχωρίσουν «την κόψη του σπαθιού την τρομερή» από «την όψη που με βία μετράει τη γη»! Με την προσήκουσα πατριωτική έξαρση, σε στάση προσοχής, προεξάρχοντος του Ηλία Κασιδιάρη, που είχε το... γενικό πρόσταγμα στα εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αυγής στα Τρίκαλα, την Κυριακή, οι χρυσαυγίτες έψαλαν με τον δικό τους ανορθόγραφο τρόπο τον ύμνο χρησιμοποιώντας τη λέξη όψη και για το σπαθί και για τη γη, όπως κάνουν συχνά τα πρωτάκια του δημοτικού που δεν έχουν μάθει ακόμα καλά τους δύο στίχους του Διονύσιου Σολωμού.

Προηγουμένως ο Ηλίας Κασιδιάρης είχε πει από μικροφώνου στους συγκεντρωμένους ότι «οι δικές μας οι συγκεντρώσεις δεν είναι κομματικές ή πολιτικές, θυμίζουμε περισσότερο πράγματι στρατιωτική μονάδα», κλείνοντας και το μάτι με νόημα την ώρα που έλεγε στρατιωτική μονάδα... Και μια ακόμα «ασήμαντη» λεπτομέρεια: ο Ηλίας Κασιδιάρης κάλεσε τους συγκεντρωμένους «να τραγουδήσουμε», αντί να τους ζητήσει να ψάλουν τον εθνικό ύμνο.

Δεν ήταν το μόνο περιστατικό με πρωταγωνιστές βουλευτές της Χρυσής Αυγής το τελευταίο σαββατοκύριακο.  Το Σάββατο στον Βόλο ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος φέρεται να τράβηξε όπλο σε αντιπαράθεση ομάδας χρυσαυγιτών με αντιεξουσιαστές. Ο βουλευτής προσήχθη στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας μαζί με άλλους πέντε ομοϊδεάτες του. Η Αστυνομία προσήγαγε και έξι αντιεξουσιαστές.

Σε επιστολή του, πάντως, που έστειλε χθες στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο βουλευτής χαρακτηρίζει «ανυπόστατα ψεύδη», όσα αναφέρονται για το πρόσωπό του και μιλάει για «φανταστικό συμβάν», χωρίς ωστόσο να κάνει οποιαδήποτε αναφορά στο όπλο. Υποστηρίζει ότι οι χρυσαυγίτες ουδέποτε προσήχθησαν, αλλά μετέβησαν οικειοθελώς στο τμήμα για να καταθέσουν.

Εν τω μεταξύ στην Τρίπολη, κακήν κακώς, βρίζοντας και χειρονομώντας, αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από τις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης από τον οθωμανικό ζυγό, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος, έπειτα από τις αποδοκιμασίες του κόσμου ότι δεν είναι ευπρόσδεκτοι στη γιορτή της πόλης.  
 
Πηγή:http://www.tovima.gr/society/article/?aid=477298

Δεν υπάρχουν σχόλια: