Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Τους ενοχλεί ο Στρατός... (ΣΥ.ΡΙΖ.Α)

Το Στίγμα: Άμα βλέπεις και στον ύπνο σου πραξικοπηματίες ...
Ως «επικίνδυνο παιχνίδι με τους θεσμούς» που «γυρίζει την ελληνική κοινωνία σε αλήστου μνήμης ιστορικές περιόδους» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την παρουσία ένοπλων στρατιωτικών μονάδων σε κεντρικές λεωφόρους της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια της παρέλασης την Κυριακή και την προφανή ανάθεση σε αυτές άσκησης αστυνομικών καθηκόντων. Προφανώς και ο ΣΥΡΙΖΑ αγνοεί το περιεχόμενο της Αμυντικής Στρατηγικής Αναθεώρησης του 2001...
Σε δήλωση του ο βουλευτής Θ.Δρίτσας επισημαίνει ότι την Παρασκευή «ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ κάλεσε έγκαιρα την Κυβέρνηση να ακυρώσει την ακόμα τότε σχεδιαζόμενη ανάθεση αστυνομικών καθηκόντων σε ένοπλες στρατιωτικές μονάδες. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αρκέστηκε σε ασαφείς και θολές διαψεύσεις».

Ωστόσο, προσθέτει ο βουλευτής, «η αδιαμφισβήτητη παρουσία ένοπλων στρατιωτών με στολές παραλλαγής και κόκκινα, πράσινα, μπλε μπερέ σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια της σημερινής στρατιωτικής παρέλασης, σε χώρους τόσο κοντά στην εξέδρα των επισήμων, όσο και σε άλλα σημεία, διέψευσε κάθε προσχηματική δικαιολογία και επιβεβαίωσε με τον χειρότερο τρόπο τις ανησυχίες μας.

» Η ανάθεση αστυνομικών καθηκόντων σε ένοπλες στρατιωτικές μονάδες αποτελεί επιλογή η οποία δεν απέχει πλέον πολύ από το να χαρακτηριστεί επικίνδυνο παιχνίδι με τους θεσμούς, που - αν μη τι άλλο - γυρίζει την ελληνική κοινωνία σε αλήστου μνήμης ιστορικές περιόδους.

» Παρόμοιες αποφάσεις και διαταγές δεν βρίσκουν κανένα σοβαρό έρεισμα σε οποιαδήποτε διάταξη νόμου και σε κανέναν στρατιωτικό κανονισμό.

» Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ στηρίζει την αποστολή και την αξιοπρέπεια των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά στέκεται αμετακίνητα απέναντι σε κάθε ανεύθυνη επιλογή, που διακινδυνεύει το να φέρει τον ελληνικό στρατό σε αντίθεση με την ελληνική κοινωνία. Οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν φορέα υπεράσπισης της λαϊκής κυριαρχίας, της εθνικής ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας. Και για τίποτε άλλο !!

» Καλούμε την κυβέρνηση να συνέλθει. Να σεβαστεί τη νομιμότητα και να βρει τη γενναιότητα να ανταποκριθεί στην πρόσκλησή του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ για υπεράσπιση της δημοκρατικής ευθύνης, ακόμα και εάν αυτή την φορά χρειαστεί να διαψεύσει τον ίδιο της τον εαυτό», καταλήγει η ανακοίνωση.

Στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να μάθουν κατ'αρχην ότι είχαν κάθε δικαίωμα να βρίσκονται εκεί οι στρατιώτες από την στιγμή που υπήρχε στρατιωτικός εξοπλισμός για τον οποίο ο βασικός αρμοδιος σε ότι αφορά την φύλαξή τους ακόμα και εκτός στρατοπέδων είναι ο Στρατός. Και έπειτα να απαντήσουν για τις θέσεις του Ν. Θεοδωρίδη...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: