Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Σήμερα, Τετάρτη 27 ΙΟΥΛΙΟΥ, Πολύγυρος Jazz στον πεζόδρομο

ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 2011
Δήμητρα Καλογεροπούλου: ερμηνεία
Φίλιππος Σταματόπουλος: κρουστά
Βαγγέλης Βελέτσος: πιάνο

Η Δήμητρα Καλογεροπούλου έχει γεννηθεί στο Τορόντο του Καναδά όπου έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής της. Ήρθε στην Ελλάδα οκτώ χρονών όπου....
και διαμένει έκτοτε. Έχει κάνει σπουδές στη «jazz» φωνητική, στο «performing art», και είναι τελειόφοιτη στο τμήμα της φιλοσοφικής του «Ευρωπαϊκού πολιτισμού».
Εμφανίζεται τα τελευταία επτά χρόνια, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, σε επιλεγμένους χώρους της πόλης αλλά και σε επίπεδο συναυλιών ή μεμονωμένων εμφανίσεων σε όλη την Ελλάδα.
Έχει συνεργαστεί με τους σημαντικότερους έλληνες μουσικούς και όχι μόνο, της «jazz» μουσικής. Συνδυάζει την φωνητική ερμηνεία με την τέχνη του «performing» με ένα απολαυστικό τρόπο που την κάνει να ξεχωρίζει και να αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις.
Οι μουσικοί που την πλαισιώνουν είναι καταρχήν συνοδοιπόροι και ιδιαίτερα καταξιωμένοι στο είδος τους. Παντρεύουν διάφορα ρυθμικά είδη και μουσικής τα οποία με την ιδιαίτερη χροιά της Δήμητρας Καλογεροπούλου συνθέτουν ένα φρέσκο, ξεκούραστο και ευχάριστο άκουσμα. Τα μουσικά κομμάτια είναι κυρίως «jazz standards» με πολλές ενδιάμεσες εκπλήξεις δοσμένα με έναν ιδιαίτερο τρόπο...

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν έργα των μελών του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Πολυγύρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: