Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2011

ΔΗΛΩΣΗ Ι. ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑ ΣΤΟ ΕΚΘΕΤΗΡΙΟ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΒΕΣ

Δήλωση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Γιάννη Δριβελέγκα, στα εγκαίνια του πρατηρίου τοπικών προϊόντων, στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Πολυγύρου Χαλκιδικής, στις Καλύβες.

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία και για τις προσπάθειες ...των παραγωγών του Δήμου Πολυγύρου, να δημιουργήσουν αυτόν το Συνεταιρισμό, αλλά και για το αποτέλεσμά του.

Χαίρομαι ιδιαίτερα που βλέπω νέους ανθρώπους, με όρεξη και ιδέες, να είναι μπροστάρηδες σ’ αυτήν την προσπάθεια.

Το εκθετήριο των τοπικών προϊόντων είναι το πρώτο στο είδος του στο Νομό, αποτελεί το πρώτο βήμα προβολής και ανάδειξης των αγροτικών μας προϊόντων, καθώς αρκετά από αυτά έχουν μοναδική διατροφική αξία.

Το πρώτο βήμα έγινε. Με συνδυασμένες και συντονισμένες προσπάθειες, αξιοποιώντας και την τουριστική κίνηση του νομού μας, μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα.

Η μεσογειακή διατροφή, τα ποιοτικά και υγιεινά προϊόντα είναι το συγκριτικό μας πλεονέκτημα και πρέπει να το αξιοποιήσουμε.

Βασική πολιτική του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων είναι να καταστήσουμε την αγροτική μας παραγωγή βασικό μοχλό ανάπτυξης.

Ενισχύουμε και στηρίζουμε, μέσα από διάφορα Ευρωπαϊκά Προγράμματα αλλά και από Εθνικούς Πόρους, παρόμοιες πρωτοβουλίες, νέων αγροτών ή ομάδων παραγωγών, με στόχο τα αγροτικά μας προϊόντα να καταστούν γνωστά και ανταγωνιστικά, στην παγκοσμιοποιημένη πλέον αγορά, που θα έχει ως αποτέλεσμα την ενίσχυση του εισοδήματος των παραγωγών αλλά και της Εθνικής μας Οικονομίας.

Εύχομαι καλή επιτυχία σ΄αυτήν την νέα προσπάθεια, σ’ αυτό το νέο ξεκίνημα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Υφυπουργέ κ. ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑ
Όπως γνωρίζεται υπάρχει και η ΓΑΛΑΤΙΣΤΑ στην περιφέρειά σας , με πολλά χρονίζοντα προβλήματα.
Επίσης γνωρίζεται ότι η κύρια ενασχόληση των κατοίκων της , είναι η γεωργία και κτηνοτροφία.
Καταλαβαίνετε ότι δεν μας χρειάζονται ούτε μαρίνες και ούτε αλιευτικά καταφύγια.
Εμείς χρειαζόμαστε:
1.Την ασφαλτόστρωση 3km και μερικά τεχνικά που απέμειναν να γίνουν, για να ολοκληρωθεί ο αγροτικός δρόμος ΓΑΛΑΤΙΣΤΑΣ-ΛΙΒΑΔΙ(περιοχή Γαλάτιστας).
2.Την κατασκευή του δρόμου ΓΑΛΑΤΙΣΤΑΣ-ΔΟΥΜΠΙΩΝ. Ένα έργο ενταγμένο στο πρόγραμμα ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ (του «δικού» σας Υπουργείου).
Τα παραπάνω έργα εμείς τα θεωρούμε ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ και θα ανακουφίσουν τους γεωργοκτηνοτρόφους μας τα μέγιστα.
Βέβαια υπάρχουν και άλλα προβλήματα, τα οποία σε μία επίσκεψή σας στο τόπο μας θα σας τα αναφέρουμε.
Κι εδώ «χαριτολογώντας» θα δούμε τι πουλιά πιάνετε! ΠΕΡΙΜΈΝΟΥΜΕ έστω και την αρνητική σας απάντηση.