Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Σταθμός Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου από τον όμιλο Κοπελούζου

ImageΗ ολομέλεια της ΡΑΕ ενέκρινε το επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας GASTRADE Α.Ε., συμφερόντων του ομίλου Κοπελούζου,  για την δημιουργία Πλωτού Τέρμιναλ στην θαλάσσια περιοχή της Αλεξανδρούπολης.
Το έργο του ΑΣΦΑ Αλεξανδρούπολης αποτελείται από έναν Υπεράκτιο Σταθμό Παραλαβής και Αεριοποίησης Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (Υ.Φ.Α.) στο Θρακικό Πέλαγος περί τα 22 km ΝΔ του λιμένα της Αλεξανδρούπολης. Ο υπεράκτιος αυτός σταθμός θα παρέχει φυσικό αέριο μέσω .....
υποθαλάσσιου και στη συνέχεια μέσω χερσαίου αγωγού στο Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Φυσικού Αερίου (ΕΣΦΑ) με σύνδεση στην περιοχή (ενδεικτικά) της Αμφιτρίτης.

Ο προτεινόμενος σταθμός ΥΦΑ Αλεξανδρούπολης αποσκοπεί στην δημιουργία μιας τέταρτης πύλης εισαγωγής φυσικού αερίου στην χώρα μας, δυναμικότητας παροχής 500,000 Nm ³/h φυσικού αερίου και αποθηκευτικής ικανότητας 135,000 m³ έως 145,000 m ³ υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Η ετήσια δυναμικότητα του προτεινόμενου σταθμού σε πλήρη ανάπτυξη θα ανέλθει στα 2.6 δισ. κανονικά κυβικά μέτρα φυσικού αερίου (Nm ³).
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr


















































































 
          

Δεν υπάρχουν σχόλια: