Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

“Δεν τελειώσαμε με τις Βρυξέλλες για τα κλειστά επαγγέλματα…”

  Την εκτίμησή του ότι έως τις αρχές Σεπτεμβρίου και πριν την ΔΕΘ, θα έχει λυθεί το θέμα με την απελευθέρωση της αδειοδότησης ταξί εξέφρασε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών κ. Γιάννης Ραγκούσης αν και – όπως είπε - η Ελλάδα έχει ακόμα αρκετό δρόμο να διανύσει στο θέμα του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων ακόμα και αυτών που ήδη έχουν ρυθμιστεί.

Ο υπουργός, σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους, επικαλέστηκε την επιστολή της κομισιόν με την οποία ζητούνται εξηγήσεις.... από το υπουργείο Oικονομικών για τους περιορισμούς που μπήκαν την τελευταία στιγμή στο άνοιγμα του δικηγορικού επαγγέλματος και συγκεκριμένα στον περιορισμό της ελεύθερης εγκατάστασης δικηγορικών εταιρειών για να συμπληρώσει ότι «αν η Κομισιόν ζητά να εξηγήσουμε ποια είναι η επιτακτική ανάγκη που μας οδήγησε να θέσουμε περιορισμούς στο άνοιγμα του επαγγέλματος των δικηγόρων, μπορείτε να φανταστείτε τι θα γίνει αν βάλουμε περιορισμούς στο άνοιγμα των ταξί».

Να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένοι περιορισμοί είχαν μπει την τελευταία στιγμή από τον τότε υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου ο οποίος για να ικανοποιήσει τις ενστάσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ θεώρησε σκόπιμο να κοροϊδέψει την Ε.Ε.

Επιπροσθέτως, ο κ. Ραγκούσης τόνισε ότι η τοποθέτηση του πρωθυπουργού στην συνεδρίαση Κ.Ο για το θέμα της απελευθέρωσης των ταξί ήταν ξεκάθαρη ενώ εκτίμησε ότι «μέχρι την ΔΕΘ θα έχει λυθεί το θέμα».

Πρόσθεσε πως το σχέδιο για την απελευθέρωση του επαγγέλματος είναι ήδη έτοιμο και θα ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα σημειώνοντας ότι «πρόκειται για σχέδιο το οποίο θα έχει την πλήρη στήριξη της κοινωνίας» και ότι «Οι ιδιοκτήτες βρίσκονται σε μειονεκτική θέση γιατί ξεκίνησαν κινητοποιήσεις χωρίς να ξέρουν τις θέσεις μας».

Τέλος, ο υπουργός έστειλε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση λέγοντας πως «Μετά το νέο πακέτο διάσωσης, τα περιθώρια ελιγμών έχουν εκμηδενιστεί…»

Να σημειωθεί πως ο κ. Ραγκούσης ήταν αρκετά ευδιάθετός παρά το γεγονός ότι κατά την χθεσινή συνεδρίαση του ΚΤΕ Μεταφορών δέχθηκε σκληρά πυρά από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Η διάθεση του υπουργού προφανώς ερμηνεύεται από το γεγονός ότι έχει την πλήρη στήριξη του πρωθυπουργού αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας η οποία φαίνεται να παίρνει το μέρος του στην κόντρα με τους ιδιοκτήτες ταξί. Με τον τρόπο, όταν ρωτήθηκε για το πώς θα ανέβει ο Παπανδρέου στην ΔΕΘ απάντησε «με ταξί» ενώ στην απορία «ως προς τι τόσο ενδιαφέρον» του περαστικού κ. Κώστα Σκανδαλίδη ο κ. Ραγκούσης απάντησε πως «όλοι ενδιαφέρονται πλέον για μια άδεια».
protothema.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: