Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Υποβιβάστηκαν Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα, δια βίου αποκλεισμός...


..Μπέου και Ψωμιάδη
Η πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας, αποφάσισε και ανακοίνωσε τα ξημερώματα, τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας για την υπόθεση των «στημένων» αγώνων. Παράλληλα, αποφασίσθηκε..
 ο εφ όρου ζωής αποκλεισμός από το ποδόσφαιρο, των Αχιλλέα Μπέου και Μάκη Ψωμιάδη!
Σύμφωνα με το σκεπτικό τη απόφασης, στο οποίο αναφέρεται για τον υποβιβασμό «δια της καταλήψεως της τελευταίας θέσης στον βαθμολογικό πίνακα», προκύπτει ότι κατά πάσα πιθανότητα (όπως συνέβη με την υπόθεση του Ηρακλή και την παραμονή του Αστέρα Τρίπολης) η Λάρισα και ο Πανσερραϊκός θα παραμείνουν στα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου.


Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι ο προπονητής Γιάννης Παπακώτας απηλλάγη των κατηγοριών, ενώ στις ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα, επεβλήθη πρόστιμο 300.000 ευρώ.

Ολες οι ποινές είναι εφέσιμες και σε περίπτωση που οι εφέσεις κατατεθούν σήμερα ή αύριο, κατά πάσα πιθανότητα, εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα συνεδριάσει η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ, προκειμένου να αποφανθεί τελεσίδικα.

Οσον αφορά στην συμμετοχή του Ολυμπιακού Βόλου στο Γιουρόπα Λιγκ, εξαρτάται άμεσα από την τελική απόφαση της αρμόδιας επιτροπής της ΕΠΟ. Σε περίπτωση που η ποινή παραμείνει ως έχει, πιθανότερη εξέλιξη θεωρείται ο αποκλεισμός των «ερυθρολεύκων» από την ευρωπαϊκή διοργάνωση. Κι αυτό επειδή όπως επισημάνθηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου της UEFA, Μισέλ Πλατινί στην Αθήνα, η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία θα επιληφθεί μετά τις οριστικές αποφάσεις της ελληνικής αθλητικής Δικαιοσύνης.
http://taxalia.blogspot.com/2011/07/blog-post_2508.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: