Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Ανυποχώρητοι οι ταξιτζήδες - νέες κινητοποιήσεις από σήμερα

Δεν το βάζουν κάτω οι ταξιτζήδες, που είναι αποφασισμένοι να αντισταθούν με κάθε δυνατό τρόπο στην απελευθέρωση του επαγγέλματος τους.

Σήμερα, οι οδηγοί ταξί αποφάσισαν να συνεχίσουν για ακόμα μια μέρα τις αιφνιδιαστικές κινητοποιήσεις και τις καταλήψεις χωρίς προειδοποίηση.

Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, παρά το γεγονός ότι διαπίστωσε θετικό κλίμα κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, κάλεσε τους αυτοκινητιστές της επαρχίας να ....επιστρέψουν στις θέσεις μην δοθεί η εντύπωση ότι χαλάρωσαν οι κινητοποιήσεις τους. 

Παράλληλα, ο κύριος Λυμπερόπουλος αν και άφησε περιθώρια εκτόνωσης της κρίσης, τόνισε ότι "δεν μας αρκεί αυτό. Θέλουμε γραπτές διαβεβαιώσεις και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα του διαλόγου".


Ωστόσο υπάρχουν και εκείνοι οι συνάδελφοι του που είναι αποφασισμένοι να τραβήξουν τις κινητοποιήσεις στα άκρα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "από αύριο θα δει η κυβέρνηση ποιοι πραγματικά είμαστε".
Νωρίς το απόγευμα της Τρίτης, πάνω από 10.000 επαγγελματίες αυτοκινητιστές απ΄όλη την Ελλάδα, έκαναν «πιάτσα» στη Βουλή, διαμαρτυρόμενοι κατά του υπουργού Μεταφορών, Γιάννη Ραγκούση.


Το απόγευμα της Τρίτης, αντιπροσωπεία των ιδιοκτητών ταξί συναντήθηκε στη Βουλή με εκπροσώπους όλων των κομμάτων και τους επέδωσε ψήφισμα με τις θέσεις τους.


Κατά την έξοδο της αντιπροσωπείας τους από το εσωτερικό της Βουλής, ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ ανακοίνωσε πως μετέφερε στα πολιτικά κόμματα την απόφαση τους να παραμείνουν αμετακίνητοι στις κινητοποιήσεις τους σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους.
Η πορεία των επαγγελματιών οδηγών ξεκίνησε περίπου στις 16:15, όπου περισσότεροι από 4.000 ταξιτζήδες συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας τους.


Στις 17:15, μέσω των οδών Μάρνη, Πατησίων και Σταδίου, κατέληξαν στη λεωφόρο Αμαλίας μπροστά από το κτίριο της Βουλής.


Στη δυναμική κινητοποίηση, συμμετείχαν επαγγελματίες αυτοκινητιστές από την Κρήτη έως την Κέρκυρα, και τη Βόρεια Ελλάδα μέχρι την Καλαμάτα.
star.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: