Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Πρώτη εμφάνιση της 32χρονης καμαριέρας στα ΜΜΕ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgvjOMTABhXab2MUstT0yHvkfITi_jXAPjI4lYimMOd0o8ftW_WFkF1OA5FCdPlyrwfsoKY7qMySAie9bYkPWswmh5cNcpRgL2lAXQZ_d9NeeMobI-tyBjqmcNXNbqGtsJfFjnVg9p7_y-7/s1600/Untitled-1.jpgH 32χρονη καμαριέρα Ναφισάτου Ντιαλό μιλά σε αποκλειστική της συνέντευξη στο δίκτυο ABC News για τη σεξουαλική επίθεση που καταγγέλλει ότι δέχθηκε, από τον Ντομινίκ Στρος Καν Δικαιοσύνη ζητεί, στην πρώτη της εμφάνιση στα ΜΜΕ, η 32χρονη καμαριέρα του ξενοδοχείου Sofitel που κατηγορεί τον Ντομινίκ Στρος Καν για απόπειρα βιασμού.
Η ...
συνέντευξη της Ναφισάτου Ντιαλό δημοσιεύθηκε στον

ιστότοπο του περιοδικού Newsweek http://www.newsweek.com/2011/07/24/dsk-maid-tells-of-her-alleged-rape-by-strauss-kahn-exclusive.html , ενώ το τηλεοπτικό δίκτυο ΑΒC Νews ανακοίνωσε ότι θα μεταδώσει συνέντευξη με τη Ντιαλό το πρωί της Δευτέρας http://abcnews.go.com/Politics/dominique-strauss-kahn-accuser-tells-story-exclusive-abc/story?id=14148298 .

Eίναι η πρώτη φορά που η μετανάστρια από τη Γουινέα μιλά στα ΜΜΕ μετά το σάλο που προκάλεσε διεθνώς όταν κατηγόρησε τον πρώην γενικό διευθυντή του ΔΝΤ ότι αποπειράθηκε να τη βιάσει την 14η Μαΐου. Η συνέντευξη δημοσιεύεται μετά την αμφισβήτηση της αξιοπιστίας της, καθώς εισαγγελείς αποκάλυψαν πως είχε πει ψέματα στις αρχές πολλές φορές (φέρεται να κατασκεύασε μια ιστορία περί ομαδικού βιασμού της στη Γουινέα για να της παραχωρηθεί άσυλο στις Ηνωμένες Πολιτείες, και να άλλαξε την εκδοχή της αφήγησής της για το τι συνέβη μετά τη σεξουαλική επίθεση που κατήγγειλε).

«Θέλω (να αποδοθεί) δικαιοσύνη. Θέλω να πάει στη φυλακή», εμφανίζεται να λέει η Ντιαλό σε αποσπάσματα της συνέντευξής της που μετέδωσε το ΑΒC Νews. «Θέλω να μάθει ότι υπάρχουν μερικά μέρη όπου δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα λεφτά σου, δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη δύναμή σου όταν κάνεις κάτι σαν κι αυτό», προσθέτει. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο η ίδια παραδέχεται πως έκανε «λάθη», ωστόσο όπως διαμηνύει, αυτό δεν πρέπει να σταματήσει τους εισαγγελείς.

«Ποτέ δεν ήθελα δημοσιότητα αλλά δεν έχω επιλογή. Τώρα πρέπει να μιλήσω δημόσια. Το έχω ανάγκη, για μένα. Πρέπει να πω την αλήθεια... Εξαιτίας του με αποκαλούν πόρνη», υπογραμμίζει η 32χρονη καμαριέρα αναφερόμενη στον Ντομινίκ Στρος Καν.

«Μου φάνηκε τρελός» λέει για τον πρώην γ.δ. του ΔΝΤ η Ντιαλό, η οποία σύμφωνα με το Newsweek συμφώνησε να φωτογραφηθεί για την έκδοση της επόμενης εβδομάδας, και υποστηρίζει ότι της επιτέθηκε μόλις μπήκε στο δωμάτιό του στο ξενοδοχείο Sofitel της Νέας Υόρκης.

«Έβλεπα το Channel 7, και λένε αυτός είναι ο τύπος, και ότι θα γίνει ο επόμενος πρόεδρος της Γαλλίας ... και σκέφτηκα ότι θα με σκοτώσουν», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Η απάντηση της πλευράς Στρος Καν

Ο 62χρονος Στρος-Καν έχει επανειλημμένα διαψεύσει τις κατηγορίες σε βάρος του. Σε ανακοίνωσή τους που διένειμαν στα ΜΜΕ, οι δικηγόροι του χαρακτήρισαν τη συνέντευξη ως μια ύστατη προσπάθεια από μέρους της Ντιαλό να αποσπάσει χρήματα από τον πελάτη τους.

Είναι «η πρώτη ενάγουσα στην ιστορία που διεξάγει μια εκστρατεία στα ΜΜΕ για να πείσει έναν εισαγγελέα να ασκήσει δίωξη εναντίον ενός ανθρώπου από τον οποίο θέλει χρήματα», παρατήρησαν οι δικηγόροι Μπέντζαμιν Μπράφμαν και Ουίλιαμ Τέιλορ και υποστήριξαν πως «οι δικηγόροι της και οι σύμβουλοί της για θέματα δημόσιων σχέσεων έχουν ενορχηστρώσει ένα χωρίς προηγούμενο αριθμό γεγονότων για τα μέσα ενημέρωσης, ώστε να πιέσουν τους εισαγγελείς για την υπόθεση, αφού αναγκάστηκε να παραδεχθεί τις προσπάθειές της να τους παραπλανήσει».

Στη Γαλλία, η εφημερίδα France Soir ανέφερε ότι ο Νταβίντ Κουμπί, ο δικηγόρος της Γαλλίδας συγγραφέως Τριστάν Μπανόν η οποία κατηγορεί το Στρος-Καν για σεξουαλική επίθεση εναντίον της το 2003, συναντήθηκε με τη Ντιαλό και «εντυπωσιάστηκε από το κουράγιο της».

Η επόμενη ακρόαση για την υπόθεση είναι προγραμματισμένη για την 1η Αυγούστου. 
http://nonews-news.blogspot.com/2011/07/32_3322.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+nonews-news+%28nonews-NEWS%29

Δεν υπάρχουν σχόλια: