Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ

 
 
Πρώτη δημόσια τοποθέτηση του υπουργού Μεταφορών, Γιάννη Ραγκούση, από την έναρξη των κινητοποιήσεων των αυτοκινητιστών ταξί.
Σε άρθρο του στα ΝΕΑ, ο υπουργός επισημαίνει ότι "από το πως θα απαντούμε ως πολιτικό σύστημα και ως κοινωνία θα κριθεί όχι μόνο το θέμα των ταξί αλλά κια η ίδια η πολιτεία μας στη νέα εποχή ...που αρχίζει μετά τη Μεταπολίτευση.

Υπογραμμίζει ότι διατήρηση της υπάρχουσας κατάστασης σημαίνει "αγοραπωλησίες αδειών με μαύρα χρήματα". Επισημαίνει επίσης ότι "το να μην ανοίξει το επάγγελμα σημαίνει ότι ρίχνουμε και άλλο νερό στο μύλο της φοροδιαφυγής, στην πιο προκλητική και επιζήμια μορφή της, την παραοικονομία με τη σφραγίδα του κράτους"

Ο κ. Ραγκούσης, με φόντο τις εντεινόμενες αντιδράσεις και εντός ΠΑΣΟΚ, επισημαίνει με νόημα ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ταγμένο από την ίδρυσή του να "αντιπαρατίθεται με κάθε λογής παρασιτικά συμφέροντα και ολιγαρχίες". Και διερωτάται ο υπουργός: "Είναι προοδευτικό να προστατεύσουμε μόνο τους - χωρίς κανόνες- ευνοημένους κατόχους αδειών ταξί και να στερήσουμε το ισότιμο δικαίωμα στην εργασία στους οδηγούς των ταξί ή στους άλλους πολίτες". Τέλος σημειώνει ότι "ψηφίσαμε ένα νόμο που δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να μην εφαρμόσουμε" και υπενθυμίζει ότι " το μόνο που ισχύει αυτή τη στιγμή είναι ο νόμος 3919, ο οποίος προέβλεψε να συντελεστεί στις 2 Ιουλίου η απελευθέρωση όλων των επαγγελμάτων, άρα και η απελευθέρωση των ταξί"

Στο μεταξύ οι ιδιοκτήτες ταξί συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις, χωρίς όμως αποκλεισμούς λιμανιών, αεροδρομίων και δρόμων.

Στις 10 το πρωί συνεδριάζει στην Αθήνα το κλαδικό τους όργανο.

Την Τρίτη το απόγευμα θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στη βουλή, την ώρα που ο Γιάννης Ραγκούσης θα ενημερώνει τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: