Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Σοκαρισμένος ο πατέρας του Νορβηγού που εκτέλεσε 92 ανθρώπους


Σοκαρισμένος είναι ο πατέρας του Νορβηγού που με απίστευτη ψυχρότητα και αποφασιστικότητα, σκότωσε 92 ανθρώπους στην Νορβηγία, βυθίζοντας μια ολόκληρη χώρα σε πένθος, τρόμο και οργή…


Εντύπωση μάλιστα προκαλεί ....
ότι ο ίδιος ο πατέρας του, ο Άντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ, έμαθε ότι ο γιος του εκτέλεσε δεκάδες άτομα μέσω του διαδικτύου, όπως τουλάχιστον αναφέρει η νορβηγική εφημερίδα Verdens Gang.
«Διάβαζα στο ίντερνετ τις εφημερίδες και ξαφνικά είδα το όνομά του και τη φωτογραφία του στο δίκτυο»δήλωσε. Η εφημερίδα διευκρινίζει ότι πήρε τη συνέντευξη από τον πατέρα του Μπρέιβικ "κάπου στη Γαλλία".


«Ήταν ένα σοκ όταν το έμαθα. Ακόμη δεν έχω συνέλθει», προσέθεσε ο πατέρας του φερόμενου ως δράστη του μακελειού.
Ο άνδρας αυτός είναι συνταξιούχος και μένει στη Γαλλία και όπως είπε στην εφημερίδα έχει να επικοινωνήσει με το γιο του από το 1995.


Στον πατέρα του αναφέρεται και ο Μπρέιβικ στο μανιφέστο του των 1.500 σελίδων, το οποίο δημοσίευσε λίγο πριν από τις επιθέσεις.


Ο ύποπτος για τις επιθέσεις στη Νορβηγία διευκρινίζει στο μανιφέστο του ότι ο πατέρας του, διπλωμάτης που υπηρέτησε στο Λονδίνο και το Παρίσι, ξαναπαντρεύτηκε μετά τη γέννησή του, ενώ η μητέρα του παντρεύτηκε έναν στρατιωτικό, ο οποίος έγινε θετός του πατέρας.


«Είχα μια καλή σχέση μαζί του (εννοεί τον πατέρα του) και τη νέα του σύζυγο ως τα 15 μου χρόνια»,γράφει.
Όμως οι επαφές σταμάτησαν στα 15 του χρόνια αφού όπως σημειώνει ο δράστης «δεν του άρεσε πολύ η περίοδος γκράφιτι που πέρασε μεταξύ 13 και 16 ετών», και δεν θέλησε να επανασυνδεθεί μαζί του, μετά από αίτημα του δολοφόνου πριν από μερικά χρόνια.


Στο μανιφέστο του, ο Μπρέιβικ αποκαλύπτει επίσης ότι οι βιολογικοί του γονείς ήταν υποστηρικτές του Εργατικού Κόμματος, το οποίο βρέθηκε στο στόχαστρο των αιματηρών επιθέσεων της Παρασκευής.
ΣΤΑΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια: