Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Άρειος Πάγος: Δίκες-εξπρές για τους ιδιοκτήτες ταξί


Την αφαίρεση των πινακίδων των οχημάτων, τον σχηματισμό δικογραφιών και την παραπομπή σε δίκες-εξπρές των ιδιοκτητών ταξί, που
αποκλείουν αεροδρόμια, δρόμους και λιμάνια ζήτησε σε παρέμβασή του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.


Έπειτα από έγγραφο του Σύνδεσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, που ζητούσε.... να σταματήσει ο αποκλεισμός των αεροδρομίων, λιμανιών, δρόμων, δημοσίων κτιρίων κ.λπ. από ιδιοκτήτες ταξί, και ύστερα από ανάλογο έγγραφο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), ο κ. Ιωάννης Τέντες παρήγγειλε στους Εισαγγελείς Εφετών της χώρας να δώσουν εντολή στους κατά τόπους Εισαγγελείς Πρωτοδικών να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μην παρακωλύονται οι συγκοινωνίες και η λειτουργία εγκαταστάσεων κοινής ωφελείας, στις οποίες περιλαμβάνονται τα αεροδρόμια και τα λιμάνια.

Παράλληλα, ο κ. Τέντες σημειώνει ότι σε περίπτωση παρακώλυσης συγκοινωνιών αμέσως να σχηματίζονται δικογραφίες σε βάρος των υπευθύνων ιδιοκτητών ταξί και οι υποθέσεις αυτές να εκδικάζονται σε σύντομο διάστημα.


Ακόμη, υπογραμμίζεται ότι οι εισαγγελείς πρωτοδικών πρέπει να μεριμνούν, μέσω των αστυνομικών οργάνων, ώστε να εντοπίζονται όσοι ιδιοκτήτες ταξί αφαιρούν τις πινακίδες από τα αυτοκίνητα, που χρησιμοποιούν για τις καταλήψεις των οδών, λιμανιών, αεροδρομίων, κ.λπ.


Τέλος, οι εισαγγελείς πρωτοδικών πρέπει να μεριμνούν κάθε φορά που υπάρχει κατάληψη οδών, λιμανιών, αεροδρομίων, εάν παραβιάζεται το άρθρο εκείνο του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ), που προβλέπει διοικητική ποινή αφαίρεσης αδείας κυκλοφορίας. 
http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4644355

Δεν υπάρχουν σχόλια: