Κυριακή 3 Απριλίου 2011

ΠΩΛΟΥΝ ΣΤΑΥΡΟΥΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΒΕΡΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΕΥΡΩ!!

Δεκάδες συμπολίτες μας οδηγεί στα καταστήματα αγοράς χρυσού η οικονομική κρίση καθώς απεγνωσμένοι για να εξασφαλίσουν τον «άρτο τον επιούσιο» δε διστάζουν να «σκοτώσουν» όσο-όσο αγαπημένα αντικείμενα όπως σταυρουδάκια, βέρες γάμου αλλά και χρυσά δόντια.

Οι ταμπέλες «Αγοράζω χρυσό, πληρώνω άμεσα μετρητά» έχουν αρχίσει να ξεφυτρώνουν σα… μανιτάρια, σύμφωνα με δημοσίευμα  την Espresso της Κυριακής. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες τέτοιων καταστημάτων μετρούν ...........μόλις λίγους μήνες «ζωής» ως επιχείρηση αλλά τονίζουν ότι η πελατεία τους αυξάνεται μέρα με τη μέρα καθώς οι άνθρωποι «μπροστά στην ανάγκη αποχωρίζονται -έστω με δυσκολία- αγαπημένα τους χρυσά αντικείμενα με τα οποία έχουν δεθεί συναισθηματικά και σημαίνουν πολλά για αυτούς».

Ποια είναι αυτά; Βέρες γάμου, σταυρουδάκια, κοσμήματα που έχουν περάσει από γενιά σε γενιά αλλά και χρυσά δόντια από τους αποδημήσαντες συγγενείς!

Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν τα καταστήματα αυτά είναι απλός: Ο πελάτης δίνει τα κοσμήματα και ο υπάλληλος του καταστήματος τα ζυγίζει στη ζυγαριά ακριβείας προκειμένου να τσεκάρει το βάρος των πολύτιμων αντικειμένων. Στην περίπτωση που τα κοσμήματα έχουν επάνω τους διαμάντια, υπάρχει ειδικό μηχάνημα με το οποίο οι επαγγελματίες μπορούν να εξακριβώσουν τόσο τη γνησιότητα όσο και την καθαρότητα αλλά και το βάρος του διαμαντιού.

«Η στιγμή του αποχωρισμού των ανθρώπων από τα αγαπημένα αντικείμενα τους είναι η δυσκολότερη φάση της διαδικασίας» τονίζουν οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων καταστημάτων…

Δεν υπάρχουν σχόλια: