Σάββατο 16 Απριλίου 2011

«Αναπόφευκτη η πτώχευση της χώρας»

Δρομολογημένη και αναπόφευκτη εκτιμά πως είναι η πτώχευση της χώρας, η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Real News» τονίζει πως «αυτοί που ισχυρίζονται πως υπάρχει φιλολαϊκή αναδιάρθρωση του χρέους, κοροϊδεύουν».

«Για τον λαό η χρεοκοπία είναι ανεξέλεγκτη ......και τη ζούμε ήδη με την απότομη, βίαιη υποτίμηση της εργατικής δύναμης, με τα βάρβαρα μέτρα στους μισθούς, στο ασφαλιστικό, στο εργασιακό, στη φορολογία, στην παιδεία και την υγεία. Με τα ακόμα χειρότερα, που φέρνουν», σημειώνει η κ. Παπαρήγα και καλεί τον λαό «να αντεπιτεθεί».

Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, εκφράζει, ωστόσο, την εκτίμηση πως «παρά τα όσα λένε με ευκολία διάφοροι που έθαψαν τον δικομματισμό στο παρελθόν, η αστική τάξη δεν πρόκειται να τον εγκαταλείψει εύκολα». Κλείνει, εξάλλου, την πόρτα σε κάθε σενάριο συνεργασίας με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Αλέκο Αλαβάνο, τονίζοντας πως «αυτά που λένε, όχι μόνον δεν είναι αριστερά, αλλά είναι και εντελώς αντιεπιστημονικά».

Για την Κίνηση του Μίκη Θεοδωράκη διατυπώνει την εκτίμηση πως «θολώνει τα νερά» και μπερδεύει τον κόσμο.

Τέλος, η κ. Παπαρήγα εκτιμά ότι τα γιαούρτια εναντίον κυβερνητικών στελεχών δεν δημιουργούν πρόβλημα στην κυβέρνηση, αλλά αντίθετα, τη διευκολύνουν να εμφανίζεται ως θύμα. 
zougla.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: