Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Με άσκηση η απάντηση στην Τουρκία για Καστελόριζο - ΑΟΖ

 Η Ελλάδα, το Ισραήλ και οι ΗΠΑ μέσω κοινής στρατιωτικής άσκησης στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε ενδιαφερόμενο…
 Πιο συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή, στην θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κρήτης έως το Ισραήλ, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη άσκηση υπό την ονομασία «Noble Dina 11» στην οποία λαμβάνουν μέρος 8 σκάφη επιφανείας 2 υποβρύχια καθώς και ελικόπτερα και σκάφη ναυτικής συνεργασίας των τριών χωρών.
Η άσκηση θα διαρκέσει από τις 31 Μαρτίου έως τις 14 Απριλίου και στο… μενού της περιλαμβάνονται όχι μόνο επεισόδια Έρευνας και Διάσωσης (SAR) αλλά και σενάρια περισσότερο «επιθετικά» όπως αυτά των αντιαεροπορικών επιχειρήσεων και της προστασίας ναυτικών δυνάμεων. Αξίζει να σημειωθεί πως η Αθήνα συμμετέχει στην εν λόγω δραστηριότητα Ισραήλ – ΗΠΑ για πρώτη φορά.
Το «δρομολόγιο» της άσκησης έχει και αυτό τη σημασία του, ίσως την μεγαλύτερη αφού η άσκηση ξεκίνησε από την Σούδα με τα διάφορα σενάρια να εκτυλίσσονται Νότια/Νοτιανατολικά της Κρήτης, στην περιοχή του Καστελόριζου, στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου και ύστερα στην αντίστοιχη περιοχή του Ισραήλ. Όπως είναι φυσικό το δεύτερο μισό της άσκησης θα λάβει χώρα και αυτό στην ευρύτερη περιοχή ενδιαφέροντος.

Πηγή: http://www.defencepoint.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: