Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Προβάδισμα ΠΑΣΟΚ έναντι ΝΔ-Ο κανένας καταλληλότερος πρωθυπουργός

Πρώτο το ΠΑΣΟΚ με διαφορά 1,6% από τη ΝΔ εμφανίζει η δημοσκόπηση της Kapa Research που δημοσιεύεται στο Βήμα.

Η έρευνα έγινε πριν την ανακοίνωση του σχεδίου αποκρατικοποιήσεων  και των νέων μέτρων από τον πρωθυπουργό και σύμφωνα με την πρόθεση ψήφου ποσοστό εισόδου στη Βουλή εξασφαλίζουν πέντε κόμματα. Επίσης και αυτή η μέτρηση καταγράφει ιδιαίτερα .....υψηλό ποσοστό αναποφάσιστων καθώς η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 30,1%

Ο Γιώργος Παπανδρέου θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός από τον Αντώνη Σαμαρά αλλά πιο κατάλληλος και από τους δύο θεωρείται ο κανένας με 40,4%.


Tην ίδια ώρα καθολική απαξίωση του δικομματισμού καταδεικνύει το βαρόμετρο της Public Issue, για την Καθημερινή της Κυριακής. Συγκεκριμένα, σε ελεύθερη πτώση βρίσκονται τα ποσοστά των δυο κομμάτων εξουσίας.

Μόνο το 11% είναι ικανοποιημένο από τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα προβλήματα η κυβέρνηση, ενώ μόλις το 6% δηλώνει ικανοποιημένο από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Γιώργος Παπανδρέου από τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά και σε αυτήν την δημοσκόπηση πιο κατάλληλος και από τους δύο θεωρείται ο κανένας με 49% *(για τον Απρίλιο). 

Στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 33,5% ενώ δεύτερη έρχεται η ΝΔ με 27%. Έπονται το ΚΚΕ με 12%, ο ΛΑOΣ με 8,5%, o ΣΥΡΙΖΑ 5,5%, ενώ το εκλογικό όριο του 3% πιάνουν η Δημοκρατική Αριστερά και οι Οικολόγοι. 

Στο 2,5% βρίσκεται το κόμμα της Δημοκρατικής Συμμαχίας της Ντόρας Μπακογιάννη. 


Ως σημαντικότερα προβλήματα για την χώρα, οι περισσότεροι θεωρούν το οικονομικό, την ανεργία, τα κόμματα, τη δημόσια διοίκηση και την υγεία.
star

Δεν υπάρχουν σχόλια: