Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΠΕΤΡΕΝΙΑ


Επεισοδιακή ήταν η ενημερωτική συζήτηση για την κατασκεύη φράγματος στη θέση "Πετρένια" που επιχείρησε να κάνει η Δημοτική Αρχή Αριστοτέλη, το πρωί της Τετάρτης στην Ιερισσό. Προσκέκλημένοι της Δημοτικής Αρχής ήταν  στελέχη του υπουργείου Π.Ε.ΚΑ και το  θέμα συζήτησης αφορούσε την υδροδότηση της Ιερισσού και της προ του Άθω περιοχής.

   Κάτοικοι της περιοχής, που αντιδρούν στην επένδυση για την εξώρυξη χρυσού, συγκεντώθηκαν στο Πολιτιστικό Κέντρο και εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην επιχειρούμενη ενημέρωση αλλά και στην προοπτική υλοποίησης.... της επένδυσης και δεν επέτρεψαν την εξέλιξη της διαδικασίας.

   Αρχικά, στους κατοίκους της περιοχής προκάλεσε απορία, το πως για τη συζήτηση ενός τόσο σοβαρού  θέματος, δεν υπήρξε πολυήμερη ενημέρωση από πλευράς Δήμου και θεώρησαν ότι "κάτι κρύβεται πίσω από αυτή την υπόθεση"... Ξεπερνώντας ωστόσο το ζήτημα αυτό, συγκεντρώθηκαν στο Πολιτιστικό Κέντρο και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα όπως "κάτω τα χέρια από τον Κάκαβο", "Στα σχέδια σας θα μας βρείτε μπροστά σας" κ.α

    Παρά την προσπάθεια που έγινε για να κατευναστούν τα πνεύματα , δεν κατέστει δυνατό κάτι τέτοιο. Ο δημοτικός σύμβουλος της Αντιπολίτευσης Χρήστος Δάλλας με σχετική ερώτησή του, θέλησε να γίνει σαφές το ότι επρόκειτο για ενημέρωση και όχι για διαβούλευση ενώ και ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Μιχάλης Βλαχόπουλος κατανοώντας τη σημασία κατασκευής αυτού του έργου αλλά όχι τη "σπουδή για την κατασκεύη του" όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, έθεσε σχετικά ερωτήματα γύρω από αυτό.
   Η συζήτηση ωστόσο ήταν αδύνατο να συνεχιστεί αφού οι κάτοικοι που ήταν συγκεντρωμένοι δε σταματούσαν να υψώνουν τη φωνή διαμαρτυρίας τους.
   Ο δήμαρχος Αριστοτέλη Χρήστος Πάχτας δήλωσε  ότι, η κατασκευή φράγματος στα "Πετρένια" δε συνδέεται με την επένδυση για την εξώρυξη χρυσού και τους ζήτησε ή να παραμείνουν και να ακούσουν τους επιστήμονες ή να αποχωρήσουν και να αφήσουν τη διαδικασία να εξελιχθεί. Οι κάτοικοι δεν έδειξαν να θέλουν να αποχωρήσουν αλλά ούτε και να αφήσουν να συνεχιστεί η διαδικασία. Τότε, ο Δήμαρχος Αριστοτέλη διέκοψε τη συζήτηση και αποχώρησε μαζί με τους προσκεκλημένους του Δήμου.
   Η ενημερωτική διαδικασία συνεχίστηκε στο Δημαρχείο Αριστοτέλη με λιγότερους ακροατές.

Ρεπορτάζ: Μαρίας Παπαδημητρίου, κάμερα: Ζωή Γανίτη
ΗΑΛΚΙΔΙΚΙΝΕςΣ.ΓΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια: