Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΟΔΕ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΣΑΠΙΔΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ


Με εξαιρετική επιτυχία στέφθηκε η επίσκεψη, στο νομό μας, του τομεάρχη αγροτικής ανάπτυξης και βουλευτή Κοζάνης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γεωργίου Κασαπίδη, το Σάββατο 2 Απριλίου 2011.
Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στο νομό, ο κ. Κασαπίδης συναντήθηκε με εκπροσώπους αλιέων, ιδιοκτητών αλιευτικών σκαφών, γεωργών, κτηνοτρόφων, ελαιοπαραγωγών, μεταποιητών ελιάς, υλοτόμων και μελισσοκόμων, λαμβάνοντας..... γνώση των ειδικών συνθηκών που επικρατούν στον αγροτικό τομέα σε επίπεδο Νομού Χαλκιδικής. Επισκέφτηκε τα γραφεία των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών Αρναίας, Πολυγύρου και Μουδανιών, όπου κατέγραψε τα προβλήματα του αγροτικού κλάδου στη Χαλκιδική, όπως του τα μετέφεραν οι επικεφαλής των Ενώσεων. Επισκέφτηκε εργοστάσια τυποποίησης και επεξεργασίας ελιάς, τυροκομεία και οινοποιεία, εντοπίζοντας τις ανάγκες του δευτερογενούς τομέα παραγωγής.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας συμμετείχε σε διευρυμένη συνεδρίαση της ΝΟ.Δ.Ε. Χαλκιδικής, με την παρουσία εκπροσώπων όλων των αγροτών του νομού.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας συμμετείχε ως βασικός εισηγητής σε ημερίδα για τα αγροτικά θέματα που διοργάνωσε η ΝΟ.Δ.Ε. Χαλκιδικής, κατά τη διάρκεια της οποίας τοποθετήθηκαν πολιτικοί και αγροτικοί φορείς για ζητήματα αγροτικής ανάπτυξης στο νομό.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την ουσιαστική παρουσία του τομεάρχη στον τόπο των δραστηριοτήτων τους και χαιρέτησαν το γόνιμο διάλογο που έλαβε χώρα.

Η ΝΟ.Δ.Ε. Χαλκιδικής θεωρεί τη γεωργική εκμετάλλευση (πλάι στο τουριστικό προϊόν) ως έναν από τους δύο μεγάλους πυλώνες της τοπικής οικονομίας και για το λόγο αυτό θα συνεχίσει τις ουσιαστικές παρεμβάσεις της, προς όφελος των αγροτών του νομού και σε συνεργασία με τον βουλευτή κ. Βαγιωνά και τον αρμόδιο τομεάρχη, θα επιδιώξει, τα αγροτικά ζητήματα της Χαλκιδικής να μετουσιωθούν σε επίκαιρες ερωτήσεις στον καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργό.



Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: