Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

ΖΗΤΗΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΓΚΑΛΟΥ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ (;)

Αναλυτική ενημέρωση για το τι ακριβώς δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος στην Τουρκία φέρεται να ζήτησε  ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος»  επικαλείται σήμερα  απομαγνητοφώνηση ομιλίας του κ. Πάγκαλου στην Κωνσταντινούπολη ....στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων:  «Έπρεπε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του δημόσιου τομέα. Επί χρόνια αποφεύγουμε να τα θίξουμε. Ήταν ένας βολικός τρόπος να ζούμε, αλλά ταυτόχρονα και τεμπέλικος και τώρα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε…».

Ουσιαστικά δηλαδή, με βάση το ίδιο  δημοσίευμα, οι ισχυρισμοί της «Χουριέτ» για δηλώσεις του περί» τεμπέληδων» Ελλήνων δεν είναι εντελώς αστήρικτοι, έστω κι αν δεν είναι εντελώς βάσιμοι, καθώς πρόκειται για  απόσπασμα ομιλίας, ελαφρώς παραλλαγμένο.

Χθες πάντως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος   παρείχε «διακριτική στήριξη» στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, αλλά υπό την αίρεση να ισχύουν όσα είχε διαβεβαιώσει.

«Ο κ. Πάγκαλος με μια ανακοίνωση εκτενή και αναλυτική δηλώνει ότι δεν έδωσε πουθενά συνέντευξη, δεν έκανε πουθενά δηλώσεις και φυσικά αυτή είναι η θέση που συμμερίζεται και η κυβέρνηση» ανέφερε  για την ακρίβεια ο κ. Πεταλωτής.  



Η εκδοχή «δεν υπάρχει κανένα  θέμα με Πάγκαλο»

Άλλες κυβερνητικές πηγές όμως υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα στην κυβέρνηση για τον αντιπρόεδρό της, παρότι έχει αρχίσει να  «κουράζει»  αρκετούς συναδέλφους του με την στάση του και με τα θέματα που ανοίγει συνεχώς, λόγω και του «ταμπεραμέντου» που τον διακρίνει. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εξακολουθεί να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, καθώς ο κ. Παπανδρέου δεν επιθυμεί να ανοίξει και άλλο μέτωπο στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος και απορρίπτει τις εισηγήσεις για απομάκρυνσή του.

Δεν αποκλείεται πάντως να ισχύουν και τα δύο παραπάνω. Δηλαδή, ο πρωθυπουργός να ζήτησε ενημέρωση για την ομιλία στην Τουρκία, αλλά να έκρινε ότι δεν υπάρχει από το περιεχόμενό της κανένα ζήτημα με τον κ. Πάγκαλο.  
ΠΗΓΗ               

Δεν υπάρχουν σχόλια: