Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Ο ΓΑΜΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Ο γάμος του πρίγκιπα William και της Kate Middleton είναι η επιστέγαση μιας σχέσης οκτώ χρόνων. Η γνωριμία τους έγινε στο Πανεπιστήμιο του St Andrews στη Σκωτία, όπου και οι δύο σπούδαζαν ιστορία της τέχνης, και από τότε ξεκίνησαν να συζούν.

Η κοινή ζωή τους διακόπηκε ..............για λίγο το 2007, έπειτα από έναν χωρισμό, που δεν έμελλε, όμως, να κρατήσει πολύ.

Ο William είναι δεύτερος στη διαδοχή του θρόνου, μετά τον πατέρα του, πρίγκιπα Κάρολο, αλλά, σύμφωνα με τα απόρρητα έγγραφα του παλατιού, που διέρρευσαν το 2009, ο 29χρονος πρίγκιπας κρίνεται ο πιο ιδανικός διάδοχος του θρόνου και δεν αποκλείεται να παραμερίσει τον πατέρα του και να παραλάβει το στέμμα.

Ο γάμος του William και της Kate έχει χαρακτηριστεί «Ο πρώτος μοντέρνος Βασιλικός γάμος» της οικογένειας των Windsor, που κατέχουν τον θρόνο της Αγγλίας από το 1917, καθώς θα υπάρξουν αρκετές παρεκκλίσεις από το συνηθισμένο πρωτόκολλο.

H τελετή

Η γαμήλια τελετή στο Αβαείο του Westminster (φώτο) θα ξεκινήσει στις 11:00 ώρα Αγγλίας και θα διαρκέσει περίπου μία ώρα.

Η Kate Middleton θα ορκιστεί «να αγαπάει, να συμπαραστέκεται και να τιμά» τον πρίγκιπα William, αλλά όχι και να τον «υπακούει».

Η μουσική που θα ακούγεται στο Αβαείο, καθώς η νύφη πηγαίνει προς τον γαμπρό, θα είναι ο ύμνος «I was glad» του Sir Charles Hubert Hastings Parr από τον ψαλμό 122.

Με τον ίδιο ύμνο είχε στεφθεί βασιλιάς ο προ-προ-προ παππούς του William, Εδουάρδος ο έβδομος, στο ίδιο Αβαείο το 1902.

Κλασικές συνθέσεις των Elgar, Britten και Vaughan θα ακούγονται κατά τη διάρκεια της τελετής, μαζί με τον ύμνο της Ιερουσαλήμ και αγγλικανικές μελωδίες «Greensleeves».

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας, Κάρολος, και η δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα, από τη μία πλευρά, οι γονείς της Kate, Michael και Carole Middleton, από την άλλη, θα είναι οι μάρτυρες του γάμου.

Ο αδελφός της νύφης, ο James Middleton, θα διαβάσει το εδάφιο «The Lesson» από την επιστολή «προς Ρωμαίους».

Τον γάμο θα τελέσει ο αρχιεπίσκοπος του Canterbury (φώτο), dr Rowan Williams, ενώ τη λειτουργία ο κοσμήτορας του Αβαείου του Westminster, John Robert Hall.

Στην τελετή θα έχει και κάποιο ρόλο ο επίσκοπος Λονδίνου, Richard John Carew Chartres, προσωπικός φίλος του πρίγκιπα William.

Το φάντασμα της Diana

Η απόφαση του William να δώσει στην Kate το διαμαντένιο δαχτυλίδι αρραβώνων της Diana δεν άρεσε σε μερικούς, επειδή το συγκεκριμένο δαχτυλίδι είχε φέρει μόνο δυστυχία στη μητέρα του πρίγκιπα. Ο συμβολισμός, όμως, αυτής της χειρονομίας του William είναι εκκωφαντικός.

«Έχει τεράστια αξία για εμένα» δήλωσε ο William, «Είναι ο τρόπος μου να την έχω κοντά μου σε αυτήν την ευτυχισμένη μέρα».

Το δαχτυλίδι ενώνει τις δύο γυναίκες που αγάπησε περισσότερο, αποτελεί μια δημόσια επιβεβαίωση της αγάπης του στην Diana και δηλώνει την πρόθεσή του να μη σβηστεί ποτέ το όνομά της από τη βασιλική κληρονομιά της χώρας.


Η δεξίωση

Η γαμήλια δεξίωση θα λάβει χώρα στα ανάκτορα του Buckingham, με οικοδέσποινα τη βασίλισσα Ελισάβετ, αμέσως μετά την τελετή.

Από τους 1.900 καλεσμένους του γάμου, μόνο οι 600 έχουν πρόσκληση και για τη δεξίωση, ενώ αργότερα το απόγευμα στο δείπνο που οργανώνει ο πρίγκιπας Κάρολος θα παρευρεθούν μόνο 300 στενοί φίλοι και συγγενείς.

Στη δεξίωση της βασίλισσας θα τηρηθεί αυστηρό πρωτόκολλο με προπόσεις, υποκλίσεις και την κοπή της τούρτας.

Στο δείπνο, όμως, του Καρόλου θα υπάρχει ζωντανή μουσική, χορός και άφθονα ποτά.

Στην αίθουσα χορού, το μεγαλύτερο δωμάτιο των ανακτόρων, θα έχει στηθεί μπαρ και μια σκηνή για τα συγκροτήματα, η ατμόσφαιρα θα είναι εορταστική και χαλαρή και λέγεται πως ο ίδιος ο William επέμεινε να κλείσει έτσι η μέρα, με στενούς φίλους και άφθονο γλέντι.

Η διαδρομή προς το Αβαείο (τοπική ώρα Αγγλίας)

- 07:15: Οι πρώτοι από τους 1.900 καλεσμένους φθάνουν στο Αβαείο του Westminster, στο ιστορικό κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας.

- 08:50: Άφιξη των ξένων ηγετών.

- 09:15: Η Μπέντλεϊ του πρίγκιπα William φθάνει στο Αβαείο. Τον συνοδεύει ο αδελφός και κουμπάρος του, Χάρι.

- 09:20: Οι εστεμμένοι παίρνουν τις θέσεις τους στο Αβαείο. Επτά λεπτά αργότερα, ακολουθεί η μητέρα της νύφης.

- 09:30: Ορισμένα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας φθάνουν στο Γουέστμινστερ και στις 09:42 είναι η σειρά του πρίγκιπα Κάρολου και της συζύγου του, Camilla.

- 09:45: Η βασίλισσα Ελισάβετ και ο δούκας του Εδιμβούργου, Φίλιππος, διασχίζουν το κατώφλι του Αβαείου, πριν από τη νύφη, όπως ορίζει το πρωτόκολλο.

- 09:51: Η Kate Middleton αναχωρεί από τη βασιλική σουίτα του πολυτελούς ξενοδοχείου Goring, όπου πέρασε τη νύχτα με τους δικούς της, 800 μέτρα από το Μπάκιγχαμ, και φθάνει στο Αβαείο με Ρολς Ρόις.

- 10:00: Η νύφη μπαίνει στο Αβαείο μαζί με τον πατέρα της, Michael.

- 11:15: Η τελετή του γάμου ολοκληρώνεται και το ζευγάρι αναχωρεί για το Μπάκιγχαμ με άμαξα*. Ακολουθούν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας και η γονείς της Kate, συνοδεία συντάγματος ιππικού του περίφημου Household Cavalry, με επίσημη στολή.

* Η πομπή θα περάσει από το Κοινοβούλιο, το Μπιγκ Μπεν, το Γουάιτχολ, τη συνοικία όπου βρίσκονται τα υπουργεία, την κατοικία του πρωθυπουργού, την πλατεία Τραφάλγκαρ και το The Mall, τη μεγάλη λεωφόρο που οδηγεί στα ανάκτορα. Η απόσταση είναι 2,02 χιλιόμετρα και θα χρειαστούν 15 λεπτά για να τη διανύσει η άμαξα με το νιόπαντρο ζευγάρι.

- 11:40: Οι καλεσμένοι φθάνουν στο Μπάκιγχαμ.

- 12:25: Το ζευγάρι και η βασίλισσα εμφανίζονται στο μπαλκόνι των ανακτόρων μαζί με τις οικογένειές τους.

- 12:30: Η Kate και ο William παρακολουθούν από το μπαλκόνι* αεροπορική επίδειξη.

*Στο ίδιο μπαλκόνι όπου το 1981 ο πρίγκιπας Κάρολος και η Νταϊάνα είχαν δώσει το πρώτο τους επίσημο φιλί, ενώ παραμένει άγνωστο το αν θα κάνουν το ίδιο και οι νεόνυμφοι.

- Μεσημέρι: Η βασίλισσα παραθέτει δεξίωση στο ανάκτορο του Μπάκιγχαμ για περίπου 650 καλεσμένους.

- Απόγευμα: Οι νιόπαντροι αποσύρονται στο ανάκτορο Σεντ-Τζέιμς.

- Βράδυ: Δείπνο παραθέτει ο πρίγκιπας Κάρολος για 300 καλεσμένους. Θα ακολουθήσει χορός για τους στενούς φίλους του ζευγαριού και την οικογένεια.

Δείτε στο βίντεο τη διαδρομή σε 3D με τη βοήθεια του Google Earth



Η τούρτα

Το ζευγάρι διάλεξε τη Fiona Cairns, ιδιοκτήτρια γνωστού ζαχαροπλαστείου στην περιοχή Leicestershire, για να δημιουργήσει τη γαμήλια τούρτα.

Επίσης, έχει δοθεί παραγγελία στην εταιρεία «McVitie's Cake Company» για μια τούρτα με σοκολάτα και μπισκότο για το δείπνο που θα οργανώσει ο πρίγκιπας Κάρολος.

Οι διάσημοι καλεσμένοι

Οι τυχεροί που έλαβαν πρόσκληση για τον γάμο είναι 1.900, εκ των οποίων οι 600 θα είναι καλεσμένοι της βασίλισσας στη δεξίωση στα ανάκτορα και μόλις 300 θα είναι στο απογευματινό γλέντι, το οποίο οργανώνει ο πατέρας του γαμπρού, πρίγκιπας Κάρολος.

-Πάνω από 50 μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας

-Γύρω στα 40 μέλη ξένων βασιλικών οικογενειών

-Περίπου 200 μέλη της κυβέρνησης, της Βουλής και διπλωμάτες

-60 πρωθυπουργοί ξένων κρατών

-30 μέλη του στρατού, φίλοι του William από τη θητεία του

Επίσης θα παραστούν και εκπρόσωποι του βρετανικού jet set, όπως ο David και η Victoria Beckham (φώτο), ο Sir Elton John, ο διάσημος ηθοποιός Rowan Atkinson, ο σκηνοθέτης Guy Ritchie, η pop star Josh Stone και ο φωτογράφος μόδας Mario Testino.

Όσον αφορά στα δικά μας, στον γάμο θα παραστούν ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος με τη σύζυγό του, Άννα Μαρία, και οι δύο γιοι του, Παύλος και Νικόλαος, με τις συζύγους τους.
zougL.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: