Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Ο ΑΠ.ΠΑΝΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ"

O Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας κ. Πάνας Απόστολος ύστερα από συνάντηση που είχε με εργαζομένους του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» έκανε την εξής δήλωση:
«Το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» αποτελεί μια κατεξοχήν δομή ανοιχτής περίθαλψης πρωτοβάθμιας κοινωνικής φροντίδας καταξιωμένη στην ελληνική κοινωνία.
Είναι η υπηρεσία η οποία συνέβαλε .... στη διατήρηση της οικογενειακής συνοχής των ηλικιωμένων και εξασφάλισε ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους με την ουσιαστική συμβολή εξειδικευμένου επιστημονικά προσωπικού.
Τα προγράμματα Βοήθεια στο Σπίτι και Κοινωνικής Μέριμνας λόγω της αλλαγής του τρόπου χρηματοδότησης και της ένταξής τους στην Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. αλλάζουν ομάδες στόχου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη διακοπή παροχής υπηρεσιών σε μοναχικά άτομα που δεν έχουν συγγενικό περιβάλλον ή που δεν υπάρχει άνεργο μέλος στην οικογένειά τους. Είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκή όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να κινητοποιηθούν για τη προώθηση του νέου προγράμματος και τη πλήρη ενημέρωσή για τις επερχόμενες αλλαγές προκειμένου να συνεχιστεί η υλοποίηση του πιο σημαντικού προγράμματος κοινωνικών υπηρεσιών στις τοπικές κοινωνίες και με τρόπο αυτό να στηριχθούν και οι εργαζόμενοι στο δύσκολο αγώνα που έχουν αναλάβει.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: