Τρίτη 19 Απριλίου 2011

ΕΝΟΠΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΘΗΝΩΝ

Πανικός προκλήθηκε λίγο μετά το μεσημέρι στο κεντρικότερο σημείο της Αθήνας, στην οδό Ακαδημίας 60 που στεγάζεται ο Δικηγορικός Σύλλογος, όταν δύο άγνωστοι εισέβαλαν φορώντας μάσκες και περούκες και κρατώντας όπλα απαίτησαν τα χρήματα από τα ταμεία.

Αν και δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες απέσπασαν μεγάλο χρηματικό ποσό που ίσως φτάνει και τα 400.000 ευρώ. Ακόμα, όπως έγινε γνωστό, εκείνη την ώρα είχε έρθει........... η χρηματαποστολή για τον ανεφοδιασμό των ταμείων.

Ο ένας από τους δράστες ακινητοποίησε τον κόσμο, που δεν ήταν και λίγος, ενώ ο άλλος πήρε τα χρήματα. Μάλιστα, κατά την διαφυγή τους, χτύπησαν έναν άνδρα στο κεφάλι με το κοντάκιο του όπλου τους, πιθανότατα  τον θυρωρό του κτηρίου. Ο τελευταίος έχει πάντως ελαφριά τραύματα.

Υπάρχει η πληροφορία ότι στην ληστεία πιθανότατα να συμμετείχε και τρίτο άτομο, που περίμενε τους δύο δράστες στην είσοδο. Μαρτυρίες αναφέρουν μάλιστα ότι στην προσπάθεια διαφυγής τους, δεν έπαιρνε μπροστά η μηχανή, με αποτέλεσμα να επιβιβαστούν σε άλλο όχημα.

"Με οργή και αγανάκτηση γίναμε σήμερα μάρτυρες ένοπλης ληστείας στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών κατά την οποία υπάλληλοι του Συλλόγου μας κρατήθηκαν όμηροι, ενώ ένας εκ των εργαζομένων στο κτήριο τραυματίστηκε σοβαρά", επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΔΣΑ. Μάλιστα, ο πρόεδρός του τονίζει: "Πρόκειται αναμφισβήτητα για ένα θλιβερό γεγονός το οποίο, αν και σύνηθες πλέον στη σύγχρονη ελληνική καθημερινότητα, δεν παύει να μας εκπλήσσει όταν συμβαίνει μέσα στην ίδια μας την οικογένεια, στο κέντρο της Αθήνας, σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της πόλης".

"Από την πλευρά μας, εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον άτυχο εργαζόμενο, ευχόμενοι ταχεία ανάρρωση, είμαστε δίπλα σε όλους τους εργαζομένους μας και ευελπιστούμε στον άμεσο εντοπισμό και σύλληψη των δραστών", προσθέτει ο πρόεδρος του ΔΣΑ Γιάννης Αδαμόπουλος. 
ΣΤΑΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια: