Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Αλλαγές στο σύστημα μετεγγραφών μελετά το Υπ. Παιδείας

Αλλαγές στο σύστημα μετεγγραφών από την ακαδημαϊκή χρονιά 2011-2012 μελετά το Υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με την πρόταση που είχε παρουσιάσει η υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου στη σύνοδο των πρυτάνεων, στις 19 Φεβρουαρίου.
Σύμφωνα με τα όσα είχε κάνει γνωστά στους πρυτάνεις η υπουργός και επεξεργάζεται τώρα το υπουργείο, θα θεσπιστεί συγκεκριμένος αριθμός θέσεων για τις μετεγγραφές ......των φοιτητών από ειδικές κατηγορίες, όπως είναι οι πολύτεκνοι και οι τρίτεκνοι, και θα ισχύουν και τα βαθμολογικά κριτήρια.

Σήμερα δεν υπάρχει ποσοτικός περιορισμός για αυτούς, με αποτέλεσμα να υπερδιπλασιάζεται ο αριθμός των φοιτητών σε μία σχολή και να αδειάζουν άλλες, λόγω των μετεγγραφομένων φοιτητών-σπουδαστών.

Θα υπάρχει, δηλαδή, προκαθορισμένος αριθμός εισακτέων για κάθε κατηγορία. Αρχικά, οι υποψήφιοι θα κρίνονται μαζί με τους άλλους υποψηφίους κανονικά. Αν όμως δεν επιλεγούν, στη συνέχεια θα κρίνονται για το ίδιο τμήμα στην ειδική κατηγορία που ανήκουν και η επιλογή στο τμήμα θα γίνεται με βάση τον αριθμό των μορίων κάθε υποψηφίου αλλά και τη σειρά προτίμησης στο μηχανογραφικό δελτίο.


Να διευκρινισθεί ότι η υπουργός είχε τονίσει ότι οι φοιτητές δεν θα χάσουν το δικαίωμα μετεγγραφής σε σχολές κοντά στον τόπο κατοικίας τους, αλλά, αν τα μόρια τους είναι λιγότερα από αυτά των άλλων υποψηφίων, θα μπορούν να μετεγγράφονται σε τμήματα με χαμηλότερη βάση. Το δε ανώτατο όριο οικογενειακού εισοδήματος θα θεσπιστεί κατά περίπτωση, έτσι ώστε να λαμβάνεται υπ' όψιν μαζί με τα αξιοκρατικά και τα κοινωνικά κριτήρια. 
ZOUGLA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: