Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ..ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ!!!

Στοιχεία σοκ για την κατάσταση που επικρατεί στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων περιλαμβάνει το πόρισμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης. Ένας στους τρεις υπαλλήλους που έχει προσληφθεί για την αποκομιδή των σκουπιδιών έχει μεταταχθεί σε άλλες υπηρεσίες.
Αναλυτικά, σύμφωνα  με τα στοιχεία των Επιθεωρητών σε σύνολο 649 μονίμων και συμβασιούχων που θα έπρεπε να μαζεύουν τα σκουπίδια από τους δρόμους της Αθήνας, οι 224 αποσπάστηκαν σε άλλες υπηρεσίες του Δήμου και Υπουργεία. Έτσι οι 204 από αυτούς αποσπάστηκαν χωρίς απόφαση........
της δημαρχιακής επιτροπής και απασχολούνται σήμερα ως  οδηγοί, στον ραδιοσταθμό 9,84, στη Δημοτική Αστυνομία και σε άλλες υπηρεσίες.


Την ίδια ώρα οι γειτονιές της Αθήνας έχουν γεμίσει από σκουπίδια που απειλούν τη δημόσια υγεία… Στο Παγκράτι, στους Αμπελόκηπους, στο Γουδί, στο Κουκάκι και στα Κάτω Πατήσια οι δρόμοι θυμίζουν σκουπιδότοπους λίγο πριν  τις γιορτές και παρά την διαβεβαίωση  της νυν δημαρχιακής αρχής ότι το πρόβλημα θα λυθεί σύντομα. Η κατάσταση αυτή έχει προκαλέσει νέο πόλεμο μεταξύ του Νικήτα Κακλαμάνη και του Γιώργου Καμίνη.


«Επιθυμία (όλων μας) είναι η πόλη να ξαναβρεί το ταχύτερο δυνατόν το πρόσωπό της. Το πρώτο που πρέπει να γίνει και θα γίνει όπως έχουμε δεσμευτεί είναι η αναδιοργάνωση του μηχανισμού καθαριότητας σε υγιείς βάσεις.» ανέφερε ο κος Καμίνης ενώ η νυν δημαρχιακή αρχή με ανακοίνωσή της αναφέρει «Όταν ο κος Καμίνης σταματήσει να λειτουργεί ως συνήγορος της κυβέρνησης και αποφασίσει να λειτουργήσει ως Δήμαρχος της πόλεως των Αθηνών, τότε θα αναγκαστεί να μιλήσει και για την ταμπακιέρα».


Εντωμεταξύ, την Τετάρτη, από τις 11 το πρωί κι έως το τέλος της βάρδιάς τους, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα απέχουν από τα καθήκοντά τους μετά την απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ να προκηρύξει τετράωρη πανελλαδική στάση εργασίας, με αίτημα την «υπεράσπιση βασικών εργασιακών και οικονομικών δικαιωμάτων, που αμφισβητούνται και ανατρέπονται από τις ασκούμενες πολιτικές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: