Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Το μεσημέρι της Τρίτης θα ανακοινωθεί η τελική απόφαση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Πολιτικής Αεροπορίας για το κατά πόσο θα απεργήσουν ή όχι στις 29 και 30 Δεκεμβρίου. Οι συνδικαλιστές θα έχουν μια καθοριστική για τις αποφάσεις τους συνάντηση με τον υφυπουργό Μεταφορών Χ.Τσιόκα στις 11:00.
Η απεργία έχει κριθεί παράνομη και καταχρηστική από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, γεγονός που έχει διχάσει τους συνδικαλιστές για το κατά πόσο θα πρέπει ή όχι ....
να πραγματοποιηθεί τελικά.
Στη συνεδρίαση της Δευτέρας σημειώθηκαν έντονες διαφωνίες με αποτέλεσμα να παραιτηθεί ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ Βασίλης Αλεβιζόπουλος.
Η ΟΣΥΠΑ συνεδριάζει εκ νέου το πρωί της Τρίτης για να αποφασίσει εάν θα γίνει δεκτή η παραίτηση του κ. Αλεβιζόπουλου, καθώς και η περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων της Ομοσπονδίας.
Οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας που αντιδρούν στις μετατάξεις περίπου 500 μηχανικών και πιλότων της πρώην Ολυμπιακής στην ΥΠΑ, δήλωσαν ότι θα προχωρήσουν σε εναλλακτικούς τρόπους κινητοποιήσεων, χωρίς να ωστόσο να διευκρινίσουν περαιτέρω.
Εάν η απεργία πραγματοποιηθεί, κινδυνεύουν με «μπλακ-άουτ» τα περιφερειακά αεροδρόμια, ενώ επηρεάζονται μόνο οι πτήσεις εσωτερικού, καθώς δεν συμμετέχουν στην κινητοποίηση οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.
Έτσι, δεν αναμένεται να υπάρξει πρόβλημα στις πτήσεις από και προς το εξωτερικό στα διεθνή αεροδρόμια Αθήνας και Θεσσαλονίκης.


Διαβάστε περισσότερα:ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: