Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

ΟΝΕΙΡΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ.....ΔΕΝΤΡΟΣΠΙΤΟ!!

Τι θα λέγατε για λίγες μέρες ξεγνοιασιάς μέσα στη φύση, περίπου 60 χιλιόμετρα μακριά από τον Αρκτικό Κύκλο και, κυριολεκτικά, πάνω στα... δέντρα; Κι όμως, υπάρχει! Πρόκειται για το «Treehotel», που άνοιξε προ ημερών στη Σουηδία και αποτελεί αυτό που λέει το όνομά του: ξενοδοχείο πάνω σε δέντρα!

Το πρωτότυπο και συνάμα χλιδάτο κατάλυμα βρίσκεται στο χωριό Hards και η δημιουργία του βασίστηκε στην ταινία «Treelover» του Jonas Selberg Augustsen όπου τρεις άνδρες χτίζουν ένα δεντρόσπιτο .....
προκειμένου να δείξουν την σημασία της φύσης και της προστασίας της.

Το «Treehotel», πάντως, είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό δεντρόσπιτο αφού αποτελεί την επιτομή του σύγχρονου desing! Προς το παρόν, είναι διαθέσιμα 6 δωμάτια, κατασκευασμένα από ξεχωριστούς αρχιτέκτονες και με διαφορετικά σχέδια, ενώ μέσα στα επόμενα 5 χρόνια θα δημιουργηθούν άλλα 20!

Τα δεντρο-δωμάτια που έχουν ήδη φτιαχτεί είναι: «Mirrorcube» (κύβος-καθρέπτης), «Bird’s Nest» (η φωλιά του πουλιού), «Cabin» (η καμπίνα), «Blue Cone» (ο μπλε κώνος), «Ufo» και «A room with a View» (δωμάτιο με θέα). Επίσης, υπάρχει σάουνα και χώρος συγκέντρωσης για 12 άτομα.

Όλα τα δωμάτια έχουν έκταση από 15 μέχρι 30 τετραγωνικά, βρίσκονται από 4 έως 6 μέτρα πάνω από το έδαφος και πάνω σε πεύκα, ενώ είναι εφοδιασμένα με «πράσινες» τεχνολογίες όπως οικολογικές αποτεφρωτικές τουαλέτες, αντλίες καθαρισμού και ανακύκλωσης του νερού της βροχής και ηλεκτρική ενδοδαπέδια θέρμανση.

Ας κάνουμε, όμως, μια βόλτα σε ένα ένα τα δωμάτια...

Ξεκινάμε από το «Mirrorcube» που είναι φτιαγμένο από τζάμι με ειδικές μεμβράνες καθρέφτη. Αποτέλεσμα; Ο επισκέπτης βλέπει... δάσος από όλες τις μεριές, ενώ τα πουλιά δεν συγκρούονται με το κτίσμα!

Συνέχεια με το «Nest», που είναι αυτό που λέει το όνομά του, δηλαδή μια φωλιά πουλιών! Στο εσωτερικό του είναι ένα πολυτελέστατο και μοντέρνο δωμάτιο με διακριτικά ανοίγματα κρυμένα καλά στην εξωτερική διακόσμηση από κλαδιά.

Στο «Cabin», μια μεγάλη ράμπα καταλήγει σε μπαλκόνι, με τρομερή θέα προς το δάσος και το ποτάμι του χωριού. Οι σχεδιαστές «βάδισαν» στα χνάρια των δέντρων και προέκυψε ένα δωμάτιο με στρογγυλεμένες γωνίες, που παραπέμπουν σε κάψουλα.

Στην απλότητα ενός δεντρόσπιτου παραπέμπει το δωμάτιο «Blue Cone», όπου η απλότητα συμβαδίζει με την πολυτέλεια. Οι αρχιτέκτονες χρησιμοποίησαν μια απλή ξύλινη κατασκευή καλυμμένη με κομμάτια σημύδας και ανακυκλωμένα πλαστικά τζάμια.

Όνομα και... πράμα είναι και το «Ufo» που μοιάζει εξωτερικά με έναν ιπτάμενο δίσκο χωμένο στα δέντρα, ενώ το «Α room with a view» χωρίζεται σε τρία επίπεδα που προσφέρουν απεριόριστη θέα! Το εξωτερικό είναι από σκουρόχρωμο γυαλιστερό ξύλο για να αντανακλά το φως του ηλίου, το εσωτερικό από ξύλο πεύκου για να ενισχύει την ζεστασιά, ενώ η στήριξη και η σκάλα είναι από μέταλλο.

Αν σας άνοιξε η όρεξη με όλα αυτά και θέλετε να ζήσετε την εμπειρία, να σας ενημερώσουμε ότι οι τιμές είναι λίιιιγο «τσιμπημένες»: για παράδειγμα, μια βραδιά στο «Mirrorcube» στοιχίζει περί τα 550 δολάρια. Αξίζει, όμως, τον κόπο ε;


Δείτε φωτογραφίες κάθε δωματίου και το σχετικό ρεπορτάζ της «Deutsche Welle»
ΕΔΩ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: