Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

ΞΑΝΑ ΘΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙ Ο ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ

Εκ νέου θα δικαστεί ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. Πέτρος Μαντούβαλος για εμπλοκή σε υπόθεση του αποκαλούμενου «παραδικαστικού» κυκλώματος. Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκανε δεκτή την αναίρεση που είχε ασκήσει ο εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ι. Τέντες για νέα δίκη του κ. Μαντούβαλου, χαρακτηρίζοντας ως μη επαρκώς αιτιολογημένη την αθωωτική........
για αυτόν απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.

Ύστερα από διαδικασία 9 μηνών, το δικαστήριο είχε αθωώσει τον κ. Μαντούβαλο και τους δύο πρώην συνεργάτες του, Σωτήρη Ντινόπουλο και Χρήστο Χατζηπαναγιώτου κρίνοντας πως δεν προέκυψαν ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος τους, ενώ είχε καταδικάσει τον πρώην πρόεδρο Πρωτοδικών Ευάγγελο Καλούση και τον επιχειρηματία Γιάννη Μπολέτση.

Το σκέλος ωστόσο της απόφασης που αφορά την απαλλαγή του κ. Μαντούβαλου, θεωρήθηκε από τον Άρειο Πάγο ως αντιφατικό και για το λόγο αυτό ο πρώην βουλευτής θα βρεθεί και πάλι κατηγορούμενος για άμεση συνέργεια σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Σύμφωνα με τον Άρειο Πάγο, δεν υπήρξε για την απαλλαγή του κ. Μαντούβαλου από την κατηγορία αυτή η «ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία» που απαιτείται από το Σύνταγμα και δεν αξιολογήθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας «κρίσιμα αποδεικτικά μέσα».

Η υπόθεση αφορά το ποσό των 7 εκατομμυρίων ευρώ που είχαν κατατεθεί το 2000 σε τραπεζικό λογαριασμό του Ευ. Καλούση και τα οποία συνδέθηκαν με ευνοϊκό χειρισμό υποθέσεων που είχε τότε σε εκκρεμότητα ο επιχειρηματίας Γ. Μπολέτσης.

Ο καταζητούμενος σήμερα επιχειρηματίας που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 15 ετών για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, αντιδρώντας στην απόφαση του δικαστηρίου, καταφέρθηκε σε βάρος του πρώην βουλευτή αλλά και μελών του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Παράλληλα, υπέβαλε και αίτηση στον Άρειο Πάγο να επεκταθεί και υπέρ του η αναίρεση της απόφασης για ναι να δικαστεί εκ νέου και ο ίδιος. Ωστόσο, με την απόφαση του Αρείου Πάγου απορρίφθηκε το αίτημα του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: