Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Η ΑΝΤΙΤΡΟΜΙΚΡΑΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ "ΓΙΑΦΚΑ" ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ

Σημαντικά στοιχεία για την οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» φαίνεται να συγκεντρώνει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σε έρευνα που πραγματοποιεί, τις τελευταίες ώρες, σε διώροφη κατοικία στην οδό Κάσου 3 στο Χαλάνδρι, κοντά στη Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή.
Το διαμέρισμα είχε ενοικιασθεί προ πενταμήνου με μια από τις 30 πλαστές ταυτότητες - η συγκεκριμένη στο όνομα «Δεμέτης Σταμάτης» - οι οποίες είχαν βρεθεί σε φορητή ηλεκτρονική μνήμη, που είχε κατασχεθεί στην κατοχή των αντιεξουσιαστών Κωνσταντίνου Σακκά και Αλέξανδρου Μητρούσια, οι οποίοι συνελήφθησαν......
στις 4 Δεκεμβρίου 2010 εξω από «γιάφκα», στην οδό Καισαρείας στη Ν. Σμύρνη.
Μαζί τους είχαν συλληφθεί οι Δημήτρης Μιχαήλ, Χρήστος Πολίτης, Γιώργος Καραγιαννίδης και Στέλλα Αντωνίου χωρίς μέχρι σήμερα να έχουν συνδεθεί με την δράση οποιασδήποτε ένοπλης οργάνωσης.
Ωστόσο σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από καταθέσεις αλλά και από προγενέστερες έρευνες οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι στο διαμέρισμα που εντοπίστηκε στην περιοχή του Χαλανδρίου διέμεναν οι Γεράσιμος Τσάκαλος και Παναγιώτης Αργυρού, οι οποίοι συνελήφθησαν την 1η Νοεμβρίου 2010 για την αποστολή των δεμάτων - βομβών.

Οι Γ. Τσάκαλος και Π. Αργυρού με πρόσφατα κείμενα τους σε διαδικτυακό τόπο είχαν παραδεχθεί ότι είναι μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», η οποία είχε αναλάβει και την ευθύνη για την αποστολή των 14 δεμάτων μ εκρηκτικούς μηχανισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Με βάση τον συνδυασμό αυτών των στοιχείων και με δεδομένο ότι το σπίτι είχε ενοικασθεί με το όνομα ταυτότητας που βρέθηκε στην κατοχή των Κ. Σακκά και Αλ. Μητρούσια οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι και οι δύο προαναφερθέντες αντιεξουσιαστές πιθανόν έχουν άμεση σχέση με την οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», η οποία από το 2008 έχει προχωρήσει σε περισσότερες από 200 εμπρηστικές και βομβιστικές επιθέσεις.

Οπως προκύπτει από τις τελευταίες πληροφορίες στο σπίτι δεν έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής όπλα. Ομως οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εξετάζουν το περιεχόμενο ορειβατικών σάκκων και βαλλιτσών παρόμοιων με αυτές που είχαν βρεθεί σε έρευνες σε τέσσερις γιάφκες την 4η Δεκεμβρίου 2010. Μέσα σε ένα βαλλιτσάκι βρέθηκε υλικό μακιγιάζ. Οπως διαπιστώθηκε από τις μέχρι τώρα έρευνες κανείς δεν εμφανίσθηκε στο σπίτι αυτό από τις αρχές Νοεμβρίου. Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ ερευνούν μαρτυρίες σύμφωνα με τις οποίες στο σπίτι είχε εμφανισθεί και τρίτο άτομο που παρουσιαζόταν με το όνομα Σταμάτης Δεμέτης - το όνομα δηλαδή της ταυτότητας - χωρίς μέχρι στιγμής να έχει διευκρινισθεί περί ποίου προσώπου πρόκειται.
Αναφέρεται τέλος ότι σε σχετικά γειτονική απόσταση -στην οδό 25ης Μαρτίου στο Χαλάνδρι- είχε εντοπισθεί τον Σεπτέμβριο του 2009 και το διαμέρισμα που χρησιμοποιείτο ως εργαστήριο κατασκευής βομβών της οργάνωσης "Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς", όπου βρέθηκαν και οι περίφημες κατσαρόλες.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=374259&dt=22/12/2010#ixzz18sR8LTco

Δεν υπάρχουν σχόλια: