Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

ΛΥΘΗΚΕ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΨΥΧΙΑΤΡΟ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΜΕ 14 ΜΑΧΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η παρατηρητικότητα του μοναδικού μάρτυρα, του ατόμου που βρήκε κατακρεουργημένο με 14 μαχαιριές έξω από το αυτοκίνητό του τον 48χρονο ψυχίατρο Κώστα Ζαφείρη, στη συμβολή των οδών Στρωμνίτσης και Αδαμάντιου Κοραή στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, βοήθησε τις διωκτικές αρχές στην εξιχνίαση του στυγερού εγκλήματος.
Δράστες ήταν η 27χρονη κουβανέζα πρώην σύζυγος του θύματος και ο συνομήλικος αρραβωνιαστικός της, που εργάζεται σαν χειριστής γερανού στο λιμάνι Θεσσαλονίκης, οι οποίοι, όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία, είχαν προετοιμάσει το έγκλημα σε κάθε λεπτομέρειά του.
Μάλιστα το ζευγάρι των δραστών......
που είχαν αρραβωνιαστεί πριν ένα χρόνο και συζούσαν σε διαμέρισμα στην οδό Μοναστηρίου, προσπάθησε μετά την αποτρόπαια πράξη του να δημιουργήσει και άλλοθι.
Αρχικά οι αστυνομικοί άρχισαν να ερευνούν διάφορες εκδοχές, προκειμένου να εντοπίσουν το κίνητρο της δολοφονίας, καθώς τα στοιχεία που είχαν στην κατοχή τους ήταν ελάχιστα.
Η μαρτυρία όμως του ατόμου που βρήκε το πτώμα άνοιξε τον δρόμο στην εξιχνίαση της υπόθεσης. Ο άνδρας είχε βγει στο μπαλκόνι του σπιτιού του, για καπνίσει, όταν είδε έναν άνδρα πεσμένο δίπλα από την πόρτα ενός οχήματος και μια μελαμψή γυναίκα από πάνω του να τον κοιτάζει.
“Εκείνο που μού έκανε εντύπωση ήταν ότι η γυναίκα δεν κάλεσε σε βοήθεια, αλλά ούτε προσπαθούσε να βοηθήσει τον άνδρα που ήταν πεσμένος”, είπε στους αστυνομικούς.
Αμέσως οι έρευνες των αστυνομικών στράφηκαν στην αλλοδαπή πρώην γυναίκα του θύματος, για την οποία υπήρχε η εντύπωση πως έχει επιστρέψει στην χώρα της.
Μετά το διαζύγιό της από τον ψυχίατρο, η 27χρονη είχε φύγει στην Κούβα, αλλά επέστρεψε στη χώρα μας και παρέμενε παράνομα, καθώς είχε χάσει την άδεια παραμονής της. Μετά την επιστροφή της, αρραβωνιάσθηκε και συζούσε με τον συνεργό της, ενώ κατά χρονικά διαστήματα ζητούσε οικονομική βοήθεια από τον πρώην άνδρα της, καθώς δεν εισέπραττε διατροφή, αφού ο ψυχίατρος είχε την επιμέλεια του 6χρονου παιδιού τους.

Ο ιατροδικαστής “έδειχνε” συνεργό

Οι αστυνομικοί μετά από έρευνες ανακάλυψαν ότι η πρώην σύζυγος του γιατρού βρισκόταν στην Ελλάδα και την εντόπισαν στο διαμέρισμά της κοντά στην αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης. Η γυναίκα, μετά από πολύωρη ανάκριση, ομολόγησε την πράξη της και προσπάθησε να πάρει επάνω της την ευθύνη της δολοφονίας.
Οι αστυνομικοί όμως πίστευαν πως η γυναίκα είχε συνεργό, παρότι κανένας δεν είχε δει στο σημείο του εγκλήματος τον 27χρονο αρραβωνιαστικό της.
Στην ύπαρξη συνεργού οδηγήθηκαν από την ιατροδικαστική έκθεση, καθώς οι μαχαιριές που είχε δεχτεί ο άτυχος ψυχίατρος ήταν πολύ βαθιές και δεν μπορούσαν να προκληθούν από γυναίκα. Τελικά και οι δύο δράστες έσπασαν και ομολόγησαν πως εκείνος που επέφερε τις 14 μαχαιριές στο θύμα ήταν ο αρραβωνιαστικός της πρώην συζύγου του.
Το ζευγάρι των δραστών, για να παραπλανήσει τις αρχές, προκειμένου να οδηγηθούν στο συμπέρασμα ότι ο ψυχίατρος έπεσε θύμα ληστείας, πήρε μαζί του φεύγοντας από τον χώρο του εγκλήματος την τσάντα και το κινητό τηλέφωνο του 47χρονου.
Οι δράστες μετέβησαν στο διαμέρισμά τους και άλλαξαν τα ρούχα που φορούσαν, τα οποία ήταν γεμάτα αίματα. Τα ρούχα αυτά τα έκαψαν, για να εξαφανίσουν τα ίχνη.
Για τον ίδιο σκοπό απενεργοποίησαν το κινητό τηλέφωνο του θύματος και το πέταξαν μαζί με τα γάντια και το μαχαίρι του 27χρονου σε θαμνώδη περιοχή κοντά σε εμπορικό κέντρο της Πυλαίας.
Μάλιστα από τα χρήματα που πήραν από το πορτοφόλι του ψυχίατρου οι δύο δράστες πήγαν σε βίντεο κλαμπ της γειτονιάς τους και εξόφλησαν χρέος περίπου 100 ευρώ που είχαν, προσπαθώντας να δημιουργήσουν άλλοθι σε περίπτωση που οι αρχές αναζητούσαν να μάθούν πού βρίσκονταν την ημέρα του εγκλήματος.
Το ζευγάρι θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ληστείας και παράβασης του νόμου περί όπλων και θα παραπεμφθεί για να απολογηθεί σε ανακριτή. 

Το χρονικό του εγκλήματος

Η 27χρονη ζήτησε να συναντηθεί με τον πρώην σύζυγό της το μοιραίο βράδυ της 14ης Δεκεμβρίου. Επιβιβάστηκε στο όχημά του και άρχισε να συζητά μαζί του το θέμα της επιμέλειας του παιδιού και το θέμα της οικονομικής βοήθειας.
Το αυτοκίνητο του ψυχίατρου το παρακολουθούσε από απόσταση με το δικό του ΙΧ και ο 27χρονος αρραβωνιαστικός της Κουβανέζας.
Όταν το θύμα στάθμευσε στη συμβολή των οδών Στρωμνίτσης και Αδαμάντιου Κοραή, ο 27χρονος βγήκε από το όχημά του και εισέβαλε στα πίσω καθίσματα του αυτοκινήτου του γιατρού και άρχισε να τον μαχαιρώνει με μανία.
Η μανία του δράστη ήταν τόσο μεγάλη, που ακόμη και την ώρα που το θύμα προσπάθησε να γλιτώσει βγαίνοντας από το όχημά του, αυτός το πρόλαβε και του επέφερε τα τελειωτικά χτυπήματα, την ώρα που ήταν πεσμένος δίπλα στην ανοικτή πόρτα του ΙΧ του.
Σύμφωνα με όσα είπε ο 27χρονος στους αστυνομικούς, “θόλωσε όταν είδε τον γιατρό να χτυπάει την αρραβωνιαστικιά του και για αυτό έφθασε στο έγκλημα”.
Οι αστυνομικοί όμως πιστεύουν ότι το ζευγάρι είχε προμελετήσει την πράξη του, καθώς ο 27χρονος ήταν οργανωμένος, αφού κατά την ώρα της επίθεσης φορούσε γάντια, κουκούλα και ήταν εφοδιασμένος και με μαχαίρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: