Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

ΒΓΗΚΕ ΓΙΑ ΤΣΙΓΑΡΟ ......

ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΗΞΕ...

Μπορεί να είναι γνωστό τοις πάσι ότι το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία αλλά πόσοι θα περίμεναν έναν απλό διάλειμμα για την αγαπημένη τους βλαβερή συνήθεια να τους οδηγήσει στο ψυχιατρείο;

Το απίστευτο αλλά αληθινό γεγονός έλαβε χώρα στη Νέα Υόρκη με θύμα έναν 40χρονο δικηγόρο, τον Μαρκ Μούντι.

Ο κ. Μούντι συνήθιζε να καπνίζει τσιγάρο (λόγω έλλειψης μπαλκονιού) καθήμενος στο περβάζι του παραθύρου στο διαμέρισμα του το οποίο βρίσκεται σε ύψος περίπου 3,5 μέτρων από το έδαφος.
Ξαφνικά, και ενώ μιλούσε στο κινητό του τηλέφωνο και απολάμβανε το τσιγάρο του, δύο αστυνομικοί τον πλησίασαν και τον ρώτησαν αν θέλει να αυτοκτονήσει. Ο ίδιος τους απάντησε πως απλά έκανε ένα τσιγάρο αλλά παρ’ όλα αυτά οι αστυνομικοί δεν φάνηκαν να πείθονται.
Σε λίγη ώρα ένας «στρατός» από ασθενοφόρα έφθασε στο σημείο και οι αστυνομικοί ζήτησαν από τον κ. Μούντι να μπει στο διαμέρισμα του και να τους ανοίξει την πόρτα. Ο 40χρονος δικηγόρος αρνήθηκε λέγοντας τους επιπλέον ότι δε θέλει να καπνίσει μέσα στο διαμέρισμά του.


Οι επίμονοι αστυνομικοί τελικά παραβίασαν την πόρτα και χωρίς να διστάσουν στιγμή έπιασαν τον κ. Μούντι και του πέρασαν χειροπέδες!

Επόμενη κίνηση; Τον πήγαν σε ψυχιατρική κλινική πάρα τις διαβεβαιώσεις του ίδιου ότι αν ήθελε να αυτοκτονήσει θα πήγαινε τουλάχιστον σε υψηλότερο σημείο! Οι ψυχίατροι από τα πρώτα λεπτά της συνομιλίας μαζί του κατάλαβαν το λάθος των αστυνομικών, ζήτησαν συγνώμη και τον άφησαν να φύγει.

Ο 40χρονος δικηγόρος όμως δεν άφησε το θέμα να περάσει έτσι.Μύνησε την αστυνομία της Νέας Υόρκης για 40.000 δολάρια. Τουλάχιστον διατήρησε το χιούμορ του λέγοντας μετά την περιπέτεια του στα αμερικανικά μέσα πως «ίσως θα έπρεπε να είναι έγκλημα το να καπνίζει κανείς αλλά αυτή τη στιγμή δεν είναι οπότε θα ζητήσω αποζημίωση για την ταλαιπωρία μου»!
ΑΠΟ ΣΤΑΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια: