Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ ΕΡΡΑΨΑΝ ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΩΣ ΕΝΔΕΙΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Στην απομάκρυνση περισσότερων από 20 αλλοδαπών, κυρίως Ιρανούς, Παλαιστίνιους και Αφγανούς, που είχαν συγκεντρωθεί τις τελευταίες ημέρες σε παράδρομο της λεωφόρου 
Κηφισίας στο ύψος του Ψυχικού, πολύ κοντά στο κτίριο 
της Ύπατης Αρμοστείας  του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ζητώντας την παροχή πολιτικού ασύλου, προχώρησαν το πρωί της Δευτέρας αστυνομικές δυνάμεις παρουσία εισαγγελέα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές υπήρξαν έγγραφα της Διεύθυνσης Υγιεινής και του Δήμου Ψυχικού που ανέφεραν πως δεν υπήρχε τήρηση............
κανόνων υγιεινής και παράλληλα εκδόθηκε εισαγγελική παραγγελία για να φύγουν οι αλλοδαποί απο το σημείο στο οποίο διέμεναν σε αντίσκηνα ενώ είχαν κρεμάσει πανό και σημαίες.

Μάλιστα κάποιοι εξ αυτών σε ένδειξη διαμαρτυρίας είχαν ράψει τα στόματα τους και χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών ενώ άλλοι που δεν ήθελαν να αποχωρήσουν ανέβηκαν σε δέντρα και οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να τους πείσουν να κατέβουν. Αρκετοί πρόσφυγες έχοντας μαζί και τα παιδιά τους βγήκαν στο οδόστρωμα της λεωφόρου Κηφισίας με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στο ρεύμα προς το κέντρο της Αθήνας και η κίνηση των οχημάτων να γίνεται απο παρακαμπτήριους δρόμους.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=374859&dt=27/12/2010#ixzz19LT5Nr9t

Δεν υπάρχουν σχόλια: