Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

ΠΡΟΣΟΧΗ..... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΕΙΜΕΝΟ..... ΤΟ ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΟΥΜΕ..... ΟΙ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ "ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΥ" ΕΝΤΥΠΟΥ "ΚΟΝΤΡΑ" ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ.....

Σικέ διάλογος στη Βουλή για το σκάνδαλο του Πόρτο Καρράς
 Επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Χαλκιδικής του ΠΑΣΟΚ Αργύρη Λαφαζάνη για την έκδοση οικοδομικής άδειας στο Πόρτο Καρράς, για την οικοδόμηση πολυτελών κατοικιών, έγινε στις 17 Δεκέμβρη. Ηταν τόσο σικέ ο διάλογος ανάμεσα στον Αργ. Λαφαζάνη και τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Ν. Σηφουνάκη, που γέλασε κάθε πικραμένος.


Ο Λαφάζάνης αναφέρθηκε στην υπόθεση της οικοδομικής άδειας, περιορίζοντάς την στα όσα διαδραματίστηκαν τους τελευταίους μήνες και περιορίζοντας επίσης την ουσία του σκανδάλου, μόνο και μόνο επειδή ήθελε να ασκήσει πολεμική στο «γαλάζιο» νομάρχη Χαλκιδικής. Το τι πραγματικά γίνεται στο Πόρτο Καρράς, το μέγεθος του σκανδάλου, όπως έχει αποκαλυφθεί σε δυο δημοσιεύματα της «Κ»  ούτε τον απασχόλησε ούτε τον ενδιαφέρει. Το όργιο των παρανομιών του Στέγγου, με τις πλάτες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, η επέκταση των ξενοδοχείων του και η απομύζηση «ζεστού» κρατικού χρήματος, με διαδικασίες εντελώς παράνομες, έμειναν εντελώς έξω από την επίκαιρη ερώτηση του «πράσινου» βουλευτή.
Ετσι, ο Σηφουνάκης είχε όλη την άνεση .....




να συμφωνήσει με τον βουλευτή του κόμματός του και να παρουσιάσει με καμάρι την «άμεση παρέμβαση» του υπουργείου, που οδήγησε στην απόφαση διακοπής των οικοδομικών εργασιών. Ετσι, ο Λαφαζάνης, σαν έτοιμος από καιρό, διαπίστωσε ότι «υπάρχει σαφής θέση» του υπουργείου ώστε να ανακληθεί η συγκεκριμένη οικοδομική άδεια. Για να δείξει, μάλιστα, ότι είναι βασιλικότερος του βασιλέως, ότι είναι αυτός που ενδιαφέρεται περισσότερο για την προστασία της κυβέρνησης απ’ όσο ενδιαφέρεται το υπουργείο Περιβάλλοντος, υποστήριξε ότι η καθυστέρηση στην έκφραση κυβερνητικής άποψης «έδωσε τη δυνατότητα να υπάρξουν και κάποια δημοσιεύματα για κυβερνητικές ευθύνες», τα οποία «βεβαίως είναι εντελώς ανυπόστατα και ανακριβή». Αναφερόταν στα δικά μας δημοσιεύματα κι αυτό ήταν σαφές, γιατί άλλα δημοσιεύματα δεν υπήρξαν. Μας το επιβεβαίωσε, άλλωστε, και σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε, στη διάρκεια της οποίας κυριολεκτικά «παραμιλούσε» και δεν είχε να μας πει τίποτα για τα ζητήματα ουσίας, που συνιστούν το διαρκές και διαχρονικό σκάνδαλο του Πόρτο Καρράς, όπως για παράδειγμα η έγκριση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων κατόπιν εορτής, χρόνια μετά την ολοκλήρωση των έργων επέκτασης του Πόρτο Καρράς, τα οποία επιπρόσθετα δεν επιτρεπόταν να γίνουν, βάσει της αρχικής αποικιοκρατικής-χουντικής σύμβασης και του νόμου. Ετσι, ο κυβερνητικός βουλευτής ενήργησε σαν κοινός συκοφάντης, για να κάνει παιχνίδι με τον Σηφουνάκη και να κερδίσει πόντους για το ΠΑΣΟΚ και για την πάρτη του στη Χαλκιδική.
Για να μη σας μείνει καμιά αμφιβολία για το ότι ο Λαφαζάνης δεν δίνει δεκάρα τσακιστή για την προστασία του δάσους και γενικότερα του περιβάλλοντος, αλλά ενδιαφέρεται μόνο να χτυπήσει τους τοπικούς νεοδημοκρατικούς παράγοντες («όλη αυτή η εξέλιξη οφείλεται στους τοπικούς παράγοντες, βεβαίως, της Νέας Δημοκρατίας, στους εκλεκτούς υποψήφιους δημάρχους και δυστυχώς και ήδη δημάρχους του κυρίου Σαμαρά», είπε στην ομιλία του στη Βουλή) αναφέρουμε ότι στις 10 Δεκέμβρη συνυπέγραψε –με την ιδιότητα του νομαρχιακού συμβούλου– απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Χαλκιδικής, με την οποία εγκρίθηκε η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και το σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων της εταιρίας «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ», ιδιοκτησίας Μπόμπολα και συνεταίρων, που θα προκαλέσει τεράστια καταστροφή στην περιοχή. Ο Αργ. Λαφαζάνης, που εμφανίζεται ως ευαίσθητος σε μια μόνο πτυχή του σκανδάλου Πόρτο Καρράς, δεν δείχνει την ίδια ευαισθησία για την περβαλλοντοκτόνο εταιρία «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ».
ΥΓ1: Επειδή ο Αργ. Λαφαζάνης «ξύστηκε στη γκλίτσα του τσοππάνη», αν έχει τα κότσια ας απαντήσει ευθέως στο εξής ερώτημα: Θεωρεί ότι οι επεκτάσεις του Πόρτο Καρράς και η ένταξή τους στον αναπτυξιακό νόμο έγιναν νόμιμα; Αν έχει τα κότσια ας πει ευθέως σε ποια σημεία το άρθρο μας γι’ αυτό το όργιο των παρανομιών είναι «ανυπόστατο» και «ανακριβές».
ΥΓ2: Αν θέλει ο Αργ. Λαφαζάνης ας εξηγήσει στους συντοπίτες του, γιατί ο ίδιος και οι άλλοι Πασόκοι συνυπέγραψαν την καταστροφή της Χαλκιδικής από την «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ».

Σχόλια στίγματος:
1. Ένας σίγουρος και δοκιμασμένος τρόπος να αβαντάρεις μιά βρώμικη υπόθεση είναι να υπερθεματίσεις. Χρησιμοποιείς δηλαδή απίστευτες υπερβολές για να κάνεις τον αναγνώστη να αμφιβάλει και για τα πραγματικά στοιχεία.
2. Παράλληλα επιτίθεσαι σε άλλη κατεύθυνση (μιλάς ας πούμε για κυβερνητικές ευθύνες) και έτσι αποπροσανατολίζεις ή το λιγώτερο μοιράζεις τις ευθύνες, απαλλάσοντας εν μέρει τους πραγματικά υπεύθυνους.
3. Φροντίζεις ακόμη να περάσεις το μήνυμα ότι υπάρχει άνωθεν ευρεία στήριξη (...με τις πλάτες των κυβερνήσεων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ).
4. Τέλος επιτίθεσαι με σφοδρότητα σε αυτόν που χάλασε τη σούπα του αφεντικού σου (λέγοντας ας πούμε ότι "παραμιλάει") και απαξιώνεις το αποτέλεσμα των ενεργειών του.
ΠΕΤΥΧΕΣ ΗΔΗ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΣΟΥ.
Ο αναγνώστης μένει με την εντύπωση (αν σε έχει πάρει στα σοβαρά και δεν ξέρει ότι είσαι "περιπτωσάρα") ότι "όλοι ίδιοι είναι, που να βρείς άκρη, δεν έγινε και τίποτε".

Δεν υπάρχουν σχόλια: