Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

"ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ" ΚΟΥΒΕΛΗ-ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ;

Το ενδεχόμενο σύστασης «κοινοβουλευτικής συμμαχίας» συζητά η Ντόρα Μπακογιάννη με τον Φώτη Κουβέλη! Η σύμπραξή τους πάντως δεν  θα έχει κοινή ιδεολογική αφετηρία (αφού οι διαφορές τους είναι σημαντικές ειδικά στον τομέα της οικονομίας)  παρά μόνο πρακτικούς λόγους.

Κυριότερος είναι οι  διευκολύνσεις που παρέχει ο Κανονισμός της Βουλής στις αναγνωρισμένες ........
κοινοβουλευτικές ομάδες (δικό τους γραφείο, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, συμμετοχή στις επιτροπές της Βουλής και στις προ ημερησίας διατάξεως συζητήσεις κ.α), υπό την αναγκαία προϋπόθεση να έχουν στη δύναμή τους  10 βουλευτές.

Το μεγάλο «αγκάθι» προς το παρόν είναι ότι αναζητείται επειγόντως… ένας βουλευτής προκειμένου να συμπράξει στη  «συμμαχία των ανεξάρτητων» καθώς η Δημοκρατική Αριστερά διαθέτει 4 βουλευτές (Κουβέλης, Ψαριανός, Λεβέτνης, Τσούκαλης), η Δημοκρατική   Συμμαχία  3 βουλευτές  αυτή τη στιγμή (Μπακογιάννη, Μαρκογιαννάκη, Κιλτίδης) και αναμένεται να φτάσει τους 5 με την προσχώρηση των Γ. Κοντογιάννη και Λ. Αυγενάκη. Στο σύνολο δηλαδή 9 βουλευτές και όχι 10 που απαιτείται για  τη σύσταση κοινοβουλευτικής ομάδας.

Από τους υπόλοιπους ανεξάρτητους-«διαγραμμένους» (Σ. Σακοράφα, Γ. Δημαράς, Β. Παπαχρήστος, Β. Οικονόμου)   δεν διαφαίνεται πάντως  «φως» για προσχώρηση στην «υπό σύσταση»  κοινοβουλευτική ομάδα, παρά τις καλές προσωπικές σχέσεις της Ντ. Μπακογιάννη και του Φ. Κουβέλη με ορισμένους  εξ αυτών.

Όμως  και να βρεθεί,  είναι αλήθεια ότι θα προκύψουν άλλου είδους πρακτικά προβλήματα, όπως ποιος θα είναι ο πρόεδρος της Κ.Ο. και πως θα τοποθετείται  για τα μεγάλα ζητήματα στις συζητήσεις της Βουλής. Όλα αυτά είναι που καθιστούν την συζήτηση θεωρητική ακόμη, σε αναμονή μιας… διαγραφής  από μεγάλο κόμμα που θα θέσει ίσως τα πράγματα σε νέα βάση.      
ΠΗΓΗ     

Δεν υπάρχουν σχόλια: