Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΚΑΛΟ ΚΑΙΡΟ

Με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες ξεκινά η έξοδος των εκδρομέων για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Σε ισχύ βρίσκονται έκτακτα μέτρα από την Τροχαία για την ασφαλή μετακίνηση των οδηγών.

Συγκεκριμένα, θα υπάρχει αυξημένη παρουσία τροχονόμων στο οδικό δίκτυο ....
σε τομείς ανά 20-30 χιλιόμετρα, ανάλογα με τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής. Θα είναι, επίσης, ενισχυμένη η αστυνομική παρουσία σε σημεία του οδικού δικτύου, όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα.

Η ρύθμιση της κυκλοφορίας θα γίνεται από πεζούς τροχονόμους στις βασικές διασταυρώσεις, ενώ αυξημένα θα είναι τα μέτρα της Τροχαίας στις εισόδους-εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων, σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί) και σε περιοχές που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.

Τροχονόμοι θα υπάρχουν, επίσης, στους σταθμούς διοδίων της χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας.

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου.

Χριστούγεννα με υψηλές θερμοκρασίες

Σε αντίθεση με το κύμα σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει πολλές χώρες της Ευρώπης, στην Ελλάδα τα Χριστούγεννα θα φέρουν υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, λίγες βροχοπτώσεις και νοτιάδες.

Συγκεκριμένα, η ΕΜΥ προβλέπει για αύριο, Τετάρτη, γενικά αίθριο καιρό με εξασθένηση των νοτιάδων. Πρόσκαιρες βροχοπτώσεις αναμένονται στα δυτικά, τα βόρεια, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Παρόµοια θα είναι το σκηνικό του καιρού και την Πέµπτη, όπως προβλέπουν οι µετεωρολόγοι. Αναµένονται τοπικές νεφώσεις µε πιθανότητα πρόσκαιρων βροχοπτώσεων κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια, ενώ θα πνέουν και πάλι νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεµοι.

Μικρή πτώση της θερµοκρασίας αναµένει η ΕΜΥ για την Παρασκευή. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες είναι πιθανόν να σηµειωθούν στα κεντρικά, τα βόρεια και το Ανατολικό Αιγαίο. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις αναµένουν οι µετεωρολόγοι στα ορεινά της Ηπείρου και της ∆υτικής Μακεδονίας.
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: