Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

ΖΟΡΠΙΔΗΣ: Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΗ

Ανυπόστατη χαρακτηρίζει την κατηγορία για εμπλοκή του στην υπεξαίρεση ποσών από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορπίδης.
Ο κ. Ζορπίδης, ο οποίος διετέλεσε αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου το 2006 αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση του ότι οι αναφορές στο πρόσωπό του στο πόρισμα της Οικονομικής Επιθεωρήτριας Θεσσαλονίκης, κ. Τσεμπερά, στο οποίο καταλογίζει στους κατονομαζόμενους αντιδημάρχους σημαντικές ποινικές ευθύνες «τον θίγουν βαθύτατα και δημιουργούν....

 σε βάρος του εντυπώσεις που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα και με την μέχρι σήμερα επαγγελματική σταδιοδρομία και την κοινωνική του εικόνα».
«Στην προκειμένη περίπτωση, ο καταλογισμός ευθυνών σε εμένα, όπως και στην περίπτωση άλλων αντιδημάρχων Οικονομικού, εξ όσων γνωρίζω, αφορά στο ότι στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μου υπέγραψα εντάλματα πληρωμής προς διαφόρους αποδέκτες» σημειώνει ο κ. Ζορπίδης και συνεχίζει:
«Ο εκάστοτε αντιδήμαρχος Οικονομικού δεν ελέγχει ούτε εξακριβώνει τις εκάστοτε πληρωμές, δεδομένου ότι τα εντάλματα πληρωμής έχουν νωρίτερα ελεγχθεί και εγκριθεί από το λογιστήριο και την ταμειακή υπηρεσία του Δήμου, τα στελέχη των οποίων διαθέτουν όλα τα στοιχεία από τα οποία προκύπτει η υποχρέωση της κάθε πληρωμής».
Ο κ. Ζορπίδης επισημαίνει ότι η εμπλοκή του, αφορά την απόφαση χρονικής μετάθεσης της καταβολής ασφαλιστικών εισφορών του δήμου κάτι που γινόταν σε συνεννόηση πάντοτε με το δήμαρχο και προς όφελος των εργαζομένων.
«Πράγματι, όταν η ρευστότητα του δήμου δε επαρκούσε για την καταβολή τόσο των μισθών των δημοτικών υπαλλήλων όσο και των αναλογουσών ασφαλιστικών εισφορών ή την απόδοση παρακρατούμενων φόρων, σε συνεννόηση πάντοτε με το δήμαρχο επιλέγαμε, ορθώς κατά τη γνώμη μου και προς όφελος των εργαζομένων, την εμπρόθεσμη καταβολή των μισθών, καταβάλλοντας με μικρή καθυστέρηση τις εισφορές και τους φόρους. Η χρονική αυτή μετάθεση δεν έχει καμία σχέση με τη μετέπειτα αποδειχθείσα υπεξαίρεση των σχετικών ποσών, αφού αν κάποιος είχε στόχο να υπεξαιρέσει τα ποσά αυτά, θα το έπραττε ανεξαρτήτως του πότε αποδεσμεύονταν από το δήμο τα σχετικά κονδύλια» τονίζει ο πρόεδρος του ΕΕΘ.
Ο κ. Ζορπίδης αφήνει αιχμές εναντίον των αρμοδίων υπηρεσιών, όπως η Θ΄ Δ.Ο.Υ Θεσσαλονίκης, και της κ. Τσεμπερά η οποία ήταν προϊσταμένη της Θ΄ Δ.Ο.Υ Θεσσαλονίκης, κατά μέρος του ελεγχόμενου διαστήματος, οι οποίες, όπως καταγγέλλει, κρατούσαν «επί πολλά έτη περίεργη σιωπή για το γεγονός ότι δεν φαινόταν να έχει ο δήμος τακτοποιήσει τις έναντι αυτών υποχρεώσεις».
«Η έγκαιρη αντίδραση των Υπηρεσιών αυτών θα ανέκοπτε αμέσως τη δράση του όποιου υπεξαιρέτη και θα απέτρεπε τη διόγκωση του υπεξαιρεθέντος ποσού. Αν αυτό έχει οποιαδήποτε σημασία, προϊσταμένη της Θ΄ Δ.Ο.Υ Θεσσαλονίκης, κατά μέρος του ελεγχόμενου διαστήματος, διετέλεσε η ίδια Οικονομική Επιθεωρήτρια που συνέταξε το εν θέματα πόρισμα», καταλήγει ο κ. Ζορπίδης.
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: