Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

5 ΝΕΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΘΑ ΚΑΤΑΤΕΘΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ

Επιπλέον,  ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου διευκρίνισε ότι μέσα στον Δεκέμβριο θα πρέπει να κατατεθούν στη Βουλή πέντε νομοσχέδια για να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές και τα δημοσιονομικά μέτρα που έχουν ενταχθεί στον προϋπολογισμό του 2011. Τα νομοσχέδια αυτά είναι:
α) Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, με το οποίο θα νομοθετηθούν οι αυξήσεις στον ΦΠΑ......
και η νέα αναμόρφωση της φορολογίας των τσιγάρων, η μείωση του συντελεστή φορολόγησης των αδιανέμητων κερδών των ΑΕ από το 24% στο 20%, η μείωση των τελών ταξινόμησης των ΙΧ, η αναστολή του “πόθεν έσχες” για την πρώτη κατοικία, η θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων για την καταβολή των πολυτεκνικών επιδομάτων και οι καταργήσεις 70-80 εφοριών.
β) Το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης με τα μέτρα για την επίσπευση των διαδικασιών εκδίκασης φορολογικών υποθέσεων και το νέο πλαίσιο για την επίλυση των φορολογικών διαφορών.
γ) Το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, με το οποίο προβλέπεται να αρθούν γεωγραφικοί περιορισμοί και περιορισμοί στο ύψος των αμοιβών ή των περιθωρίων κέρδους για τα επαγγέλματα των φαρμακοποιών, των συμβολαιογράφων, των δικηγόρων, των δικαστικών επιμελητών, των ορκωτών λογιστών και πολλών άλλων επαγγελμάτων.
δ) Το νομοσχέδιο για τη νέα αναμόρφωση του καθεστώτος των εργασιακών σχέσεων στον ιδιωτικό τομέα, στο οποίο θα περιληφθεί και η ρύθμιση που συμφωνήθηκε στο πλαίσιο του νέου μνημονίου για την υπερίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων εργασίας έναντι των κλαδικών συμβάσεων. Η ρύθμιση αυτή, η οποία θα νομιμοποιεί τις μειώσεις μισθών που αυθαίρετα και εκβιαστικά επιβάλλουν εργοδότες στους εργαζόμενους χιλιάδων επιχειρήσεων στη χώρα, θα νομοθετηθεί με κάποιους “αναγκαίους περιορισμούς”.
ε) Το νομοσχέδιο για την αλλαγή του πλαισίου των προμηθειών υγείας των ασφαλιστικών ταμείων και των προμηθειών των νοσοκομείων καθώς και άλλες ρυθμίσεις για τον περιορισμό των δαπανών του τομέα της υγείας.

ΑΠΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: