Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΥΡΙΟ

Από σήμερα έχουν ξεκινήσει οι απεργίες και οι στάσεις εργασίας που οδηγούν στην αυριανή προγραμματισμένη γενικά απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Στον τομέα των μεταφορών υπάρχουν αλλά και θα υπάρχουν δυσκολίες τις επόμενες μέρες. Από σήμερα ο ΟΣΕ κάνει συνεχόμενες στάσεις εργασίας ενώ θα κάνει και 48ωρη απεργία αύριο και την Πέμπτη. Αύριο απεργούν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα στις πτήσεις. Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ....
θα απεργήσουν, επίσης, αύριο για 24 ώρες.
Στην Αθήνα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς πραγματοποιούν ήδη 24ωρη απεργία, ενώ αύριο θα λειτουργήσουν για κάποιες ώρες ώστε να εξυπηρετήσουν τη συμμετοχή στα απεργιακά συλλαλητήρια και θα συνεχίσουν με 24ωρη απεργία την Πέμπτη.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο τα δημόσια νοσοκομεία αλλά και τα ιατρεία του ΙΚΑ αφού οι τόσο οι γιατροί αλλά και το νοσηλευτικό προσωπικό συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης. Κλειστά θα παραμείνουν και τα φαρμακεία.

Οι τράπεζες είναι κλειστές ήδη από σήμερα και έτσι θα παραμείνουν και αύριο καθώς οι τραπεζοϋπάλληλοι θα κάνουν 48ωρη απεργία κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι με το πολυνομοσχέδιο προετοιμάζει ισχυρό πλήγμα στις συλλογικές συμβάσεις και τους κανονισμούς εργασίας.

Μαζική αναμένεται η συμμετοχή των ιδιωτικών υπαλλήλων στην απεργία, καθώς η ομοσπονδία τους καταγγέλλει ότι στο χώρο αυτό οι συνέπειες του πολυνομοσχεδίου θα είναι καταστροφικές για τα εργασιακά δικαιώματα, τους μισθούς και την απασχόληση.

Στις κινητοποιήσεις θα συμμετέχουν και οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι στα μέσα με 24ωρη απεργία αύριο, Τετάρτη, και 48ωρη απεργία την Παρασκευή και το Σάββατο δηλώνοντας αλληλεγγύη στο γενικότερο αγώνα του συνδικαλιστικού κινήματος και συγχρόνως διεκδικώντας από τους εργοδότες στο χώρο της ενημέρωσης την υπογραφή ικανοποιητικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
Σε συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις και τα συλλαλητήρια καλεί τους μηχανικούς και τον κόσμο των τεχνικών έργων και το ΤΕΕ, θεωρώντας ότι το πολυνομοσχέδιο θα επιφέρει δραματικές ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και μεγάλες περικοπές μισθών και αμοιβών στο χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: