Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΟ Α.Τ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Υπάρχει σύνδεση της... Χαλανδρίτσας με την ένοπλη αιματηρή επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα της Αγίας Παρασκευής πριν από περίπου 14 μήνες; 
Το ερώτημα αυτό απασχολεί τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας μετά την ανακάλυψη ενός ευρήματος σε αγροτική κατοικία στην περιοχή Πλατανόβρυση Χαλανδρίτσας που ερευνήθηκε ύστερα από τη σύλληψη των Κωνσταντίνου Σακκά, Αλέξανδρου Μητρούσια, Γιώργου Καραγιαννίδη, Χρήστου Πολίτη, Δημήτρη Μιχαήλ και της Στέλλας Αντωνίου πριν από δέκα ημέρες....
για συμμετοχή σε ένοπλη ομάδα.

Η κατοικία αυτή ανήκει σε έναν 38χρονο αντιεξουσιαστή που δίνει «παρών» σε Αθήνα και Πάτρα και ο οποίος, όπως προκύπτει από τα σχετικά έγγραφα της ΕΛ.ΑΣ., είχε συναντήσεις τον Νοέμβριο στην αχαϊκή πρωτεύουσα με τον Αλέξανδρο Μητρούσια. Ο εν λόγω αντιεξουσιαστής ήταν ένας από τους 472 συλληφθέντες στα γεγονότα του Πολυτεχνείου το 1995 και θεωρείται ότι είχε καθοριστικό ρόλο στον χώρο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές.

Το εύρημα που έχει προκαλέσει την κινητοποίηση των Αρχών Ασφαλείας είναι ένας χάρτης της περιοχής Αγίας Παρασκευής στην Αθήνα, ο οποίος βρέθηκε μέσα στην αγροτική κατοικία. Ο χάρτης φέρει σημάδι με κόκκινο στυλό στις οδούς Μεταξά και Σίφνου. Οι δύο δρόμοι βρίσκονται σε ιδιαίτερα κοντινή απόσταση από το Αστυνομικό Τμήμα της Αγίας Παρασκευής που βρίσκεται στην οδό Πεντέλης 10 και στο οποίο σημειώθηκε ένοπλη επίθεση στις 27 Οκτωβρίου 2009.

Η επίθεση έγινε περίπου στις 10 το βράδυ: έξι ένοπλοι που επέβαιναν σε τρεις μοτοσικλέτες και οι οποίοι κρατούσαν Καλάσνικοφ γάζωσαν με περίπου 100 σφαίρες την πρόσοψη του αστυνομικού τμήματος, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό έξι αστυνομικών. Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, ίσως ένας από τους δράστες ήταν γυναίκα. Τότε οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είχαν εξετάσει το ενδεχόμενο οι δράστες να είχαν προσεγγίσει το σημείο της επίθεσης από την οδό Σίφνου. Αξιοσημείωτο είναι ακόμη ότι κοντά στο ίδιο σημείο βρίσκεται και στέκι αντιεξουσιαστών.

Η συγκεκριμένη ενέργεια παραμένει ανεξιχνίαστη ενώ υπάρχει ανάληψη ευθύνης από την Ομάδα Προλεταριακής Λαϊκής Αυτοάμυνας (ΟΠΛΑ) που δεν εμφανίστηκε ξανά.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. πιθανολογούν ότι «η επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα σχετίζεται με την επικήρυξη λίγα 24ωρα νωρίτερα τριών ατόμων που θεωρούνται ύποπτα για συμμετοχή στη συμμορία των “ληστών με τα μαύρα”, η οποία την περίοδο 2002-2006 προχώρησε σε οκτώ ληστείες τραπεζών με λεία περίπου 700.000 ευρώ. Υπολογίζεται ότι στην επίθεση αυτή συμμετείχαν άτομα που δραστηριοποιούνταν σε διάφορες ένοπλες οργανώσεις και ίσως ένωσαν τις... δυνάμεις τους για να προχωρήσουν σε αυτό το ανταποδοτικό χτύπημα».

Σημειώνεται ότι στις πρόσφατες έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. σε τέσσερις «γιάφκες» των έξι συλληφθέντων είχαν βρεθεί τέσσερα Καλάσνικοφ. Κανένα όμως εξ αυτών δεν προέκυψε ότι σχετίζεται με την επίθεση στην Αγία Παρασκευή ή με οποιαδήποτε άλλη τρομοκρατική ενέργεια. Επιπλέον, μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια τον προηγούμενο Ιούλιο η οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών» δημοσιοποίησε φωτογραφία με τον οπλισμό της, στην οποία απεικονίζονται τρία Καλάσνικοφ. Από την ανάλυση της φωτογραφίας της «Σέχτας» αλλά και από την ανάλυση των βολών στο Αστυνομικό Τμήμα της Αγίας Παρασκευής οι αστυνομικοί δεν έχουν αποκλείσει ακόμη το ενδεχόμενο να είναι αυτά που χρησιμοποιήθηκαν στην προαναφερθείσα επίθεση. Ωστόσο παραμένει άγνωστο το διαμέρισμα στο οποίο κρύβεται ο οπλισμός της «Σέχτας Επαναστατών».

Σημειώνεται ότι στην αγροτική κατοικία στη Χαλανδρίτσα έχει εντοπιστεί και άλλος χάρτης της Αγίας Παρασκευής, καθώς και ένα κείμενο σχετικά με τη δράση ενός από τους υπόπτους για συμμετοχή στους «ληστές με τα μαύρα». Επιπλέον στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έχει μπει ένα ιδιόχειρο σημείωμα που βρέθηκε στο υπόγειο της κατοικίας στη Χαλανδρίτσα, στο οποίο αναφέρονται διάφορα ονόματα με τη μορφή πυραμίδας, στοιχείο που θεωρείται ιδιαίτερης σημασίας από τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. Ακόμη, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, δύο φάκελοι που περιέχουν αρνητικά φιλμ στα οποία αναγράφεται το όνομα μιας γυναίκας.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=46&ct=60&artid=325064&dt=14/12/2010#ixzz186t8RtDs

Δεν υπάρχουν σχόλια: