Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Χρήση κοκαΐνης στην διάρκεια κατάληψης σε σχολείο


Σοκ στην κοινή γνώμη προκαλεί η αποκάλυψη ότι δύο ανήλικες μαθήτριες μεταφέρθηκαν σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο Ιωαννίνων, μετά από χρήση ναρκωτικών ουσιών μέσα στο σχολείο τους, που τελεί υπό κατάληψη. Η Ασφάλεια είχε εδώ και μέρες πληροφορίες ότι στις καταλήψεις κάτι δεν πήγαινε καλά, όμως δεν μπορούσε να επέμβει, μέχρι που έγινε ...

το αδιανόητο και οι δύο ανήλικες κοπέλες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο μετά από υπερβολική χρήση κοκαΐνης.

Οι δύο μαθήτριες του ίδιου σχολικού συγκροτήματος, βρίσκονταν το βράδυ της Παρασκευής στο υπό κατάληψη σχολείο τους, όπου μαζί με συμμαθητές τους είχαν οργανώσει πάρτι με κοκαΐνη, χασίς και άφθονο αλκοόλ. Διοργανωτές, όπως λέει το «planet- greece», φέρονταν δύο συμμαθητές τους, οι οποίοι και ήταν οι κύριοι διακινητές των ναρκωτικών. «Θέλαμε να τις ρίξουμε πιο εύκολα, γι' αυτό τους δώσαμε κόκα, αν κι αυτές δεν πιέστηκαν και πολύ. Μόνες τους το ζήτησαν» δήλωσε με ειλικρίνεια που σόκαρε τους αστυνομικούς ο ένας από τους συμμαθητές τους, που συνελήφθη.

Όλα έδειχναν να πηγαίνουν... τέλεια μέχρι που οι δύο κοπέλες δεν άντεξαν και σε συνδυασμό με το αλκοόλ που είχαν καταναλώσει, κατέρρευσαν. Άρχισαν να βγάζουν αφρό από το στόμα. Οι λοιποί παριστάμενοι πανικοβλήθηκαν. Ένας πήρε τηλέφωνο το ΕΚΑΒ. Ουδείς ανέφερε στους γιατρούς την χρήση ναρκωτικών, κάτι που ωστόσο έγινε γνωστό από τις αιματολογικές εξετάσεις των κοριτσιών. Αμέσως ειδοποιήθηκε από τις αρχές του νοσοκομείου η Αστυνομία. Αυτή πρώτα πήγε στο σπίτι του νεαρού που είχε πάρει τηλέφωνο το ΕΚΑΒ, όπου έγινε έρευνα παρουσία εισαγγελέα και βρέθηκαν ναρκωτικές ουσίες αλλά και... όπλα (61,7 γραμμάρια κάνναβης, 16 ναρκωτικά χάπια και δύο μαχαίρια). Αυτός στη συνέχεια αποκάλυψε ότι προμηθεύονταν τα ναρκωτικά από άλλον νεαρό, που επίσης συνελήφθη.

Όπως αναφέρει το «thebest», η αστυνομική έρευνα αποκάλυψε ότι συνολικά άλλα τέσσερα νέα παιδιά, ηλικίας 24, 20, 17 και 16 χρόνων έκαναν χρήση ουσιών στο υπό κατάληψη κτίριο του σχολείου. Η κατάθεση της μιας 16χρονης που νοσηλεύεται ακόμη, έστειλε τις αρχές στο σπίτι του 24χρονου, όπου βρέθηκαν 31 γραμμάρια ινδικής κάνναβης. Στη συνέχεια, έγινε έρευνα στα σπίτια ενός 20χρονου και μιας 17χρονης μαθήτριας του λυκείου όπου βρέθηκε μία φωτογραφική μηχανή παλιάς τεχνολογίας και στην θέση του φιλμ υπήρχε μια συσκευασία με άλλα 30 γραμμάρια χασίς!
Ήδη οι τέσσερις νεαροί οδηγήθηκαν  ήδη στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων για κατοχή και χρήση ναρκωτικών, οπλοκατοχή και παράβαση της νομοθεσίας για την ομαλή λειτουργία των σχολείων, ενώ ανάλογες κατηγορίες θα αντιμετωπίσει και η 16χρονη μόλις βγει από το νοσοκομείο. Εντύπωση προκαλεί πάντως το γεγονός ότι παρόλα αυτά, το σχολείο εξακολουθεί να τελεί υπό κατάληψη...

Δεν υπάρχουν σχόλια: