Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Έγκριση σύστασης κοινωφελούς ιδρύματος στον Πολύγυρο

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Δριβελέγκας γνωστοποιεί ότι ο αρμόδιος αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου υπέγραψε την αιτιολογική έκθεση επί του σχεδίου του Προεδρικού Διατάγματος που αφορά την ΄΄Έγκριση σύστασης του κοινωφελούς ιδρύματος με την επωνυμία «Ίδρυμα Στεφάνου Αθανασίου Κοτσιάνου και Καίτης Στεφάνου Κοτσιάνου» και κύρωση του οργανισμού αυτού» με έδρα τον Πολύγυρο Χαλκιδικής.
Όπως επισημαίνεται στην αιτιολογική έκθεση, το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος έχει αποσταλεί...
προς έγκριση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 43 του Συντάγματος.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση «Ο Στέφανος Κότσιανος του Αθανασίου με την από 10-12-1986 ιδιόγραφη διαθήκη του που δημοσιεύθηκε με το αριθμ. 29/22-2-1989 πρακτικό συνεδριάσεως του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χαλκιδικής, σύστησε αυτοτελές κοινωφελές ίδρυμα, κατά την έννοια των διατάξεων της παρ. 1 του άρθρου 95 του Α.Ν. 2039/1939, με την επωνυμία Ίδρυμα Στεφάνου Αθανασίου Κοτσιάνου και Καίτης Στεφάνου Κοτσιάνου και έδρα τον Πολύγυρο Χαλκιδικής».
Μεταξύ άλλων, στην αιτιολογική έκθεση υπογραμμίζεται και ο σκοπός του Ιδρύματος ο οποίος είναι: η οικονομική ενίσχυση υπό μορφή βραβείων ή με τη χορήγηση υποτροφιών στους καταγόμενους κατ’ αρχήν από τον Πολύγυρο και έπειτα από τη Χαλκιδική μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων Χαλκιδικής που έχουν γεννηθεί και κατοικούν στη Χαλκιδική και διακρίνονται για την κοσμιωτάτη διαγωγή τους και τις καλές επιδόσεις τους στα μαθήματα, οι οποίες θα αποδεικνύονται από το βαθμό του ενδεικτικού ή του απολυτηρίου τους, έχουν δε ανάγκη λόγω οικονομικής αδυναμίας αυτής της ενίσχυσης για την ολοκλήρωση των σπουδών τους στη μέση και ανώτατη εκπαίδευση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: