Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Αλβανός εκβίαζε αγρότη στα Ν. Πλάγια


Με την κατηγορία της εκβίασης θα λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη ένας 38 χρόνος Αλβανός που απειλούσε αγρότη και του αποσπούσε χρήματα για δήθεν χρηματικές οφειλές. Θύμα του ήταν ένας 36χρονος γεωργός από τα Νέα Πλάγια, ο οποίος καθημερινά δεχόταν απειλές για τη ζωή τη δική του και των μελών της οικογένειάς του από τον δράστη.
Τα προβλήματα για τον 36χρονο αγρότη άρχισαν όταν σταμάτησε να απασχολεί...
τον δράστη στις αγροτικές εργασίες του και προσέλαβε άλλους εργάτες. Ο δράστης τον συνάντησε στην πλατεία του χωριού και άρχισε να φωνάζει πως του χρωστούσε χρήματα και πως αν δεν τον ξεπλήρωνε θα του “έκανε μεγάλο κακό ”. Ο αγρότης αρχικά αδιαφόρησε, καθώς δεν είχε καμία οφειλή στον 38χρονο αλλοδαπό. Ο δράστης όμως επέμενε και κάθε φορά που τον συναντούσε ασκούσε σωματική βία σε βάρος του και τον απειλούσε.

Οι απειλές συνεχίστηκαν τηλεφωνικά και προς τα μέλη της οικογένειάς του. Τελικά ο αγρότης, για να γλιτώσει, δέχτηκε να δώσει στον αλλοδαπό το ποσό των 660 ευρώ.

Ο δράστης πήρε τα χρήματα αλλά δεν σταμάτησε τις απειλές, αντιθέτως προχώρησε ακόμη περισσότερο και πέρα από το νέο χρηματικό ποσό που απαιτούσε ήθελε ο αγρότης να διώξει όλους τους εργάτες από τα χωράφια του και να απασχολήσει τον ίδιο, τα μέλη της οικογένειάς του και όσα άτομα αυτός θα του υποδείκνυε.
Μάλιστα ο 38χρονος έφτασε στο σημείο να πηγαίνει στα χωράφια του θύματος και να απειλεί του νεοπροσληφθέντες εργάτες, για να εγκαταλείψουν την εργασία τους. Ο αγρότης, βλέποντας ότι η κατάσταση είναι πλέον ανεξέλεγκτη, ζήτησε τη βοήθεια της αστυνομίας. Οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση και ο αλλοδαπός συνελήφθη την ώρα που παραλάμβανε από τον αγρότη άλλα 660 ευρώ, τα οποία προηγουμένως είχαν προσημειωθεί.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: