Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Το βράδυ γίνεται ροζ η Αριστοτέλους

Παρουσία του Γιάννη Μπουτάρη και της αντιδημάρχου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη Καλυψώς Γούλα, θα ανάψουν σήμερα στις 8.30 το βράδυ τα φώτα σε χρώμα ροζ στην Πλατεία Αριστοτέλους, στο πλαίσιο της εκστρατείας της «Ροζ Κορδέλας» που αφορά στην ενημέρωση για την πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού.
Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης δράσης...
στην οποία για πρώτη φορά μετέχει ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα φωταγωγηθούν με την τεχνική υποστήριξη των υπηρεσιών της Αντιδημαρχίας Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων και με τη χρήση ειδικού φωτισμού και φίλτρων τα τρία μνημεία-σύμβολα της πόλης η Πλατεία Αριστοτέλους, ο Λευκός Πύργος και η Καμάρα.
Από το 2000 μέχρι σήμερα στη διάρκεια της «Εκστρατείας της Ροζ Κορδέλας» που διοργανώνεται από την Estee Lauder Companies με στόχο την ταχύτερη και ευρύτερη διάδοση της γνώσης για την πρόληψη της συγκεκριμένης μορφής της νόσου, έχουν φωταγωγηθεί πάνω από 200 κτίρια-ορόσημα σε όλο τον κόσμο, όπως η Πύλη του Βρανδεμβούργου στη Γερμανία, οι καταρράκτες του Νιαγάρα στον Καναδά, η “Nan Pu Bridge” στην Κίνα, το “Empire State Building” στη Ν. Υόρκη και το “Museum of Fine Arts” στη Βοστώνη των ΗΠΑ κ.ά.
Φέτος εκτός από τα μνημεία της Θεσσαλονίκης συμμετέχουν σημαντικά μνημεία και από άλλες τρεις πόλεις της Ελλάδας. Έτσι ταυτόχρονα με την Πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, θα φωταγωγηθούν το Ενετικό Φρούριο Κούλε στο Ηράκλειο, το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου στη Ρόδο και η Πλατεία Σπιανάδα στην Κέρκυρα. http://www.spnews.gr/aftodioikisi/thessaloniki/14260-to-brady-ginetai-roz-aristotelous

Δεν υπάρχουν σχόλια: