Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

"Λαβράκι" του Διαδικτύου στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.

Ξημερώματα Τρίτης. Δώδεκα άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με επικεφαλής τον Μανώλη Σφακιανάκη εισβάλλουν σε μία κατοικία στο Λαύριο. Είχαν εντοπίσει τον ιδιοκτήτη της, ύστερα από επανειλημμένες καταγγελίες της zougla.gr σχετικά με τη σεξουαλικά απαράδεκτη συμπεριφορά ενός χρήστη του Διαδικτύου με τον κωδικό «TROLL», σε διάφορες μάλιστα εκδοχές με... ονόματα - κωδικούς.







Ο εισαγγελέας κ. Δραγάτσης ήταν παρών στην έρευνα. Οι άνδρες της Δίωξης δεν πίστευαν στα μάτια τους. Στην κατοχή του «TROLL» βρέθηκαν 12 σκληροί δίσκοι με σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας. Τόσο σκληρό, που οι έμπειροι αστυνομικοί αλλά και ο εισαγγελέας απέστρεφαν το βλέμμα τους. Μίλησαν για πολύ άρρωστα πράγματα που αντίκρισαν. Στην κατοικία βρέθηκε και μία καραμπίνα, αλλά αυτό ήταν το λιγότερο.

Εδώ και αρκετό καιρό, ο «TROLL» παρενοχλούσε καθημερινά μέσω του chat του zougla radio. Χυδαιότητες, βαρβαρότητες, σεξισμός, ακόμη και απειλές κατά της ζωής του υπευθύνου της zougla.gr αλλά και των συνεργατών του.

Η διαδικτυακή συμπεριφορά του εν λόγω κυρίου ήταν πραγματικά αχαρακτήριστη. Παρενοχλούσε συστηματικά κυρίως τις γυναίκες δημοσιογράφους που εμφανίζονταν στο zougla radio, με ασύλληπτες χυδαιότητες.

Μετά τις καταγγελίες, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αφού έλαβε εντολή από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένης Ράικου, άρχισε να ερευνά την υπόθεση. Τα ηλεκτρονικά ίχνη του «TROLL» οδηγούσαν στο Λαύριο. Είτε σε ένα internet café, με το οποίο διατηρούσε επαγγελματικές σχέσεις (είναι τεχνικός υπολογιστών), είτε στην ίδια του την κατοικία. Το internet café επί της οδού Μ. Μητροπούλου 15 ανήκει στον Πλακουδάκη Θόδωρο.

Οι άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνέλαβαν τον «TROLL», ο οποίος ονομάζεται Αντώνης Καραλής. Είναι νεαρότατος, μόλις 24 ετών, και γιος συνταξιούχου αστυνομικού. Νωρίς το απόγευμα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Κατηγορείται -πέραν του άθλιου υλικού παιδικής πορν ογραφίας που βρέθηκε στην κατοικία του σε ψηφιακή μορφή- και για απειλές κατά προσώπων ακόμη και για απειλές κατά ζωής.

Η δικογραφία θα είναι ογκώδης και η δουλειά των δικαστικών λειτουργών, ακόμη και των ειδικών, θα είναι δύσκολη, αφού δεν χωρά ο νους του ανθρώπου τέτοια άρρωστη σεξουαλική συμπεριφορά. Ήταν φανερό από τον τρόπο με τον οποίο ο Αντώνης Καραλής, ο οποίος παραδέχθηκε την ενοχή του, συμπεριφερόταν στο Διαδίκτυο, ιδιαίτερα εντός του chat του zougla radio πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Καθόλου καλά μάλιστα. Η πραγματικότητα, ωστόσο, ξεπερνά πλέον και την καλπάζουσα φαντασία. Ο «TROLL» ζούσε στον κόσμο της παιδοφιλίας στην πιο ακραία μορφή της.
zougla.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: