Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Αυτή είναι η γνωστή επιχειρηματίας που συνελήφθη για μη απόδοση ΦΠΑ

Στον ανακριτή οδηγείται την Πέμπτη η ιδιοκτήτρια της αλυσίδας καταστημάτων «Fena» για οφειλές προς το Δημόσιο. Η Φάννυ Κάτσου έγινε το βράδυ της Δευτέρας η πρώτη επιχειρηματίας στη χώρα μας που φόρεσε χειροπέδες για μη απόδοση ΦΠΑ και πέρασε τις τελευταίες δύο νύχτες στα κρατητήρια του αστυνομικού μεγάρου Θεσσαλονίκης, καθώς κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος επειδή δεν απέδωσε ΦΠΑ ...ύψους σχεδόν μισού εκατομμυρίου ευρώ.

Η είδηση της σύλληψης έσκασε σαν βόμβα στην Θεσσαλονίκη. Η συλληφθείσα είναι ιδιοκτήτρια του ομίλου ΦΑΝΝΥ Α.Ε., που είχε τα πέντε καταστήματα της αλυσίδας «Fena» με τα επώνυμα ρούχα, παπούτσια, τσάντες και αξεσουάρ. Οι πελάτισσές της την έβλεπαν καθημερινά στο κατάστημα του Φοίνικα να εξυπηρετεί, να διαλέγει ρούχα, να τις συμβουλεύει για τις νέες τάσεις της μόδας και να κόβει αποδείξεις.

Το 2008 η Φ. Κάτσου αναδείχθηκε "Γυναίκα της Χρονιάς" στην κατηγορία "Επιχειρηματίας - manager", σε εκδήλωση που διοργανώνει κάθε χρόνο γνωστός όμιλος περιοδικών. Στην κατάμεστη αίθουσα του "Αθηνών Αρένα" είχε καταχειροκροτηθεί και οι παρουσιαστές αναφέρθηκαν στο επιχειρηματικό της δαιμόνιο. Εξίσου αισθητή ήταν η παρουσία της και σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και μάλιστα συχνά ως χορηγός.

Όπως αναφέρει το «Έθνος», η Φ. Κάτσου ήξερε ότι είχε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, πίστευε όμως ότι θα τα κατάφερνε, γι' αυτό ακόμη και όταν έκανε αίτηση για υπαγωγή της στο άρθρο 99 εκτιμούσε -σε αυτήν- ότι η κατάσταση είναι αναστρέψιμη. Οι δύο γιοι της, Διογένης και Παναγιώτης, προσπαθούσαν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν τα καταστήματα και την επιχείρηση υγιή, αλλά οι υποχρεώσεις συσσωρεύονταν.

Σταδιακά άρχισαν οι καθυστερήσεις στις πληρωμές, ενώ τα δάνεια έτρεχαν, οι πιστωτές διαμαρτύρονταν και οι φήμες άρχισαν να κυκλοφορούν στην πόλη. Στη Θεσσαλονίκη ήταν πλέον κοινό μυστικό ότι η... Fena δεν έχει χρήματα και χρωστάει πολλά. Κανείς, ωστόσο, δεν φανταζόταν ότι θα βρισκόταν στο κρατητήριο και θα αντιμετώπιζε μια τόσο βαριά κατηγορία. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι άλλοι 50 επιχειρηματίες της Βόρειας Ελλάδας περιλαμβάνονται στη λίστα των φοροφυγάδων και αναμένεται να κληθούν σύντομα να περάσουν την πόρτα των δικαστηρίων...
star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: