Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Σε βαρύ κλίμα συνεδριάζει η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

Προβληματισμός επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ μετά τις αποφάσεις των Βρυξελλών, με τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος να ζητούν πολιτικές πρωτοβουλίες και τον Πρωθυπουργό να συγκαλεί σήμερα στις 17:00 το απόγευμα την ΚΟ του ομάδα, με στόχο να αποφορτίσει το κλίμα.
Ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να παραθέσει στους βουλευτές τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής της 26ης Οκτωβρίου και να τους ζητήσει να ...στηρίξουν το κυβερνητικό έργο και τις αποφάσεις που ελήφθησαν στις Βρυξέλλες.


Την ίδια στιγμή οι φωνές διαμαρτυρίας για την ασκούμενη πολιτική και τα αποτελέσματά της στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος πληθαίνουν, ενώ η κυβέρνηση δέχεται ομαδικά πυρά και από την αντιπολίτευση.


Σε άρθρο του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, ο Αντώνης Σαμαράς βλέπει στη συμφωνία για το κούρεμα σκοτεινά σημεία και σημειώνει ότι «τώρα συμβαίνει αυτό ακριβώς που όλοι απεύχονταν, αυτό που όλοι εξόρκιζαν.

 «Και γι' αυτό κανείς δεν μπορεί να πανηγυρίζει, κι όποιος πανηγυρίζει, απλώς αυτο-γελοιοποιείται», συμπληρώνει, υπενθυμίζοντας τη θέση που πρέσβευε η κυβέρνηση κατά το παρελθόν πως το κούρεμα θα έπρεπε να αποφευχθεί γιατί θα κινδύνευε σοβαρά τόσο το τραπεζικό σύστημα όσο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εκτιμά ακόμη πως το κούρεμα έγινε αναπόφευκτο, γιατί το χρέος έγινε μη βιώσιμο και αυτή η εξέλιξη, όπως αναφέρει, φωτογραφίζει την πλήρη αποτυχία της πολιτικής που εφαρμόστηκε μέχρι σήμερα.


Το σχέδιο κυβέρνησης - ΕΕ από την αρχή ήταν να πληρώσει ο λαός για να μειωθούν οι ζημιές των μονοπωλίων και να θωρακιστούν τα σημερινά και αυριανά τους κέρδη, παρατηρεί το ΚΚΕ .


Με αφορμή τη συμφωνία των Βρυξελλών, το Κομμουνιστικό Κόμμα τονίζει ότι η κυβέρνηση «με την ελεγχόμενη χρεοκοπία επιβάλλει ακόμα μεγαλύτερες θυσίες για την επιτυχία της», «φορτώνουν την κρίση και την χρεοκοπία τους στο λαό που δεν ευθύνεται».


«Για να σπάσουν οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα τον φαύλο κύκλο της καπιταλιστικής βαρβαρότητας πρέπει να απορρίψουν τα ιδεολογήματα των αστικών κομμάτων, να αντεπιτεθεί για τη δική του εξουσία», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.


«Μετά και τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής η χώρα εισέρχεται σε μια περίοδο βαθιάς ύφεσης και σκληρής λιτότητας», παρατηρεί η ΔΗΜΑΡ και τονίζει ότι «είναι επείγουσα ανάγκη να αποτραπεί η διάλυση της κοινωνικής συνοχής, να υπάρξουν πραγματικά μέτρα ανάπτυξης, αλλά και αποτελεσματικά πολιτικά μέτρα για τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα».


Το κόμμα του Φώτη Κουβέλη σημειώνει ακόμη ότι «πρέπει να διασφαλιστεί κατά προτεραιότητα η ικανότητα των ασφαλιστικών ταμείων να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς τους ασφαλισμένους και να υπάρξει ως πρωταρχική πολιτική μέριμνα ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας».


Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: